Formule 1

Fernando Alonso op zijn 44e nog in de Formule 1? "Je moet het niet uitsluiten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 maart 2023 14:00

Fernando Alonso was na zijn derde plaats in Bahrein de eerste coureur die er in slaagde om voor drie verschillende teams tijdens de openingsrace een podium te behalen. De 41-jarige Spanjaard is fitter dan ooit. Alhoewel hij de oudste coureur van de grid is, denkt hij nog niet aan stoppen. Voormalig tegenstander Mark Webber zou niet raar staan te kijken als Alonso op zijn 44e nog steeds rijdt in de Formule 1.

Fernando Alonso Mark Webber

Over een paar maanden mag de tweevoudig wereldkampioen 42 kaarsjes uitblazen, maar dat leeftijd slechts een getal is was tijdens de Grand Prix van Bahrein mooi te zien. Alonso beet van zich af in de gevechten met Lewis Hamilton en landgenoot Carlos Sainz. Tegenover de Spaanse tak van Motorsport.com vertelde Mark Webber het volgende over Alonso: "Ik denk dat we allemaal op een andere manier ouder worden. We hebben verschillende prioriteiten in ons leven. Hij loopt al twintig jaar rond in de paddock. Vanzelfsprekend is het anders dan toen hij arriveerde, dat is duidelijk. Het instinct en alles is er nog gewoon."

"Ik denk dat alle karaktertrekken er bij hem nog zijn. Hij wil met iedereen vechten op een manier waarmee hij zichzelf beloond. Die eigenschappen zullen Fernando nooit verlaten. Hij heeft vanzelfsprekend de kans om langer te blijven in de sport dan de huidige twee jaar. Je moet niet uitsluiten dat Fernando op zijn 44ste nog steeds meedoet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS