Formule 1

Fernando Alonso ondervraagd over geruchtmakend 'geheim fabrieksbezoek' van Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 juni 2024 07:02

Fernando Alonso heeft geprobeerd Aston Martin te distantiŽren van 'geruchten' die het team in verband brengen met het opvoeren van hun mogelijke jacht op Adrian Newey, hoofd technologie van Red Bull.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Newey stopt in het eerste kwartaal van 2025 na bijna twee decennia bij Red Bull, wat zou hebben geleid tot een stormloop op zijn handtekening in de paddock, terwijl de meest vooraanstaande ontwerper van de sport zijn volgende stap afweegt.

Op de vraag of hij Newey zou proberen over te halen om volgend seizoen naar Aston Martin te komen, antwoordde Alonso dat hij zich verre wilde houden van de speculaties. "Daar zijn veel vragen over", zei Alonso. "Maar geruchten zijn geruchten."

Toen hem werd gevraagd wat hij tegen Newey zou zeggen om hem over te halen om in de toekomst naar Aston Martin te komen, voegde Alonso eraan toe: "Dat blijft tussen hem en mij."

Op de vraag of Newey de fabriek van Aston Martin heeft bezocht en of hij zich bij het team wil aansluiten, antwoordde een woordvoerder van Aston Martin: "Het Aston Martin Aramco F1 team is een zeer aantrekkelijk project met de visie van Lawrence Stroll, een state-of-the-art nieuwe Technology Campus en spannende samenwerkingen met Aramco en Honda. Veel hooggeplaatste personen uit alle geledingen van het team zijn verbonden aan het project, maar we kunnen nog niets aankondigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS