Autosport NL • Formule BRL

Ferdinand Kool terug bij zijn 'oude liefde'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2008 08:28 • Print artikel

Ferdinand Kool is terug bij zijn 'oude liefde'; de single-seaters. Kool, uitkomend voor Linder-racing verschijnt 3 augustus tijdens de Rizla Racing Day op het TT-circuit van Assen aan de start met de nieuwe Formule BRL. Ook bestuurt hij de in Venray geprepareerde formuleauto tijdens een demo-race. De Nederlander heeft inmiddels een grote staat van dienst. Van karting tot autosport, waar Kool vooral in de Formule 3 succesvol was. In 2007 koos hij voor de toerwagens middels de BRL-V6. Ook dit seizoen staat in het teken van de BRL-V6.

Ferdinand Kool

Kool is geen onbekende in de formuleauto's en zijn cv liegt er niet om. Hij nam deel aan de Masters of Formula 3, maar als hoogtepunt kan hij zijn vice-kampioenschap in het Duits Formule 3 in 2006 - achter teamgenoot Ho-Pin Tung - noteren.

De momenteel elfde in de tussenstand van de BRL-V6, is zeer verheugd weer in een formuleauto te kunnen uitkomen. “De auto ligt mij en ik heb alle vertrouwen dat we er samen met mijn team een mooi weekend van gaan maken.”

Teameigenaar Louis in de Rijp legt deze dagen de laatste hand aan de voorbereiding. “De auto is helemaal gereed. We zijn nu alleen nog bezig met praktische zaken zoals bestickering.”

In de Rijp, die ook dit jaar weer actief was met Audi-Sport op Le-Mans, kent de auto inmiddels goed. “Helaas mag niemand testen maar dat geeft voor mijn team geen probleem. We zijn de hele winter bezig geweest met data-analyse dus ik verwacht dat we in korte tijd de perfecte set-up kunnen vinden voor de race in Assen.”

Bent u benieuwd naar de race dan kunt u zelf gratis gaan kijken in Assen op zondag 3 augustus tijdens de negende editie van de Rizzla Racing Day.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS