Formule 1

Familie Bleekemolen start entertainmentbedrijf Race Planet weer op

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2020 12:11 • Print artikel

Nederland komt weer langzaam op gang na de eerste coronagolf. Ook de familie Bleekemolen staat aan de vooravond van heropening van hun entertainmentcentra. “Het is fantastisch dat we vandaag, woensdag 3 juni, in Amsterdam weer mogen openen,” zegt directeur en professioneel coureur Sebastiaan Bleekemolen. “Tweeënhalve maand sluiting heeft er goed ingehakt. De allesbeslissende goedkeuring van de Gemeente Amsterdam, eind vorige week, was precies wat wij nodig hadden.” Ook pakt het bedrijf komend weekend weer de drukbezochte Race Experiences op Circuit Zandvoort op. “Daar zijn wij heel blij mee. Circuit Zandvoort ligt er schitterend bij na de verbouwing van afgelopen winter. Dat de Grand Prix niet is doorgegaan is natuurlijk spijtig, maar het geeft onze gasten wel de mogelijkheid om het vernieuwde circuit te ervaren voordat de Verstappens, Hamiltons en Leclercs in deze wereld erop zullen rijden in 2021,” vult zijn vader, race-nestor Michael Bleekemolen, aan.

Raceplanet


Uiteraard gelden er zoals overal beperkende maatregelen. Zo is er verminderde beschikbaarheid van de activiteiten en zijn er hygiënemaatregelen van toepassing. Ook zijn nog niet alle activiteiten beschikbaar, zoals de bowling en lasergame in Amsterdam. Sebastiaan Bleekemolen legt uit: “Dat komt waarschijnlijk over een maand, als wij vanuit de overheid meer gasten tegelijk over de vloer mogen krijgen. Waarschijnlijk openen wij dan ook onze nieuwe private karaoke kamer, want gedurende de sluiting hebben wij tijd gehad voor een kleine verbouwing.” Het is zodoende mogelijk in te stappen in een van de snelle karts, te spelen in het naastgelegen Jimmy’s Speelparadijs en te rollerskaten in Roller Planet.

Raceplanet


Resulteert het nieuws van de heropening van de verschillende vestigingen tot een run op entreekaarten? “Wij zijn natuurlijk niet vergelijkbaar met pretparken als de Efteling of Walibi waar tienduizenden mensen zich meteen aanmeldden toen het nieuws van de heropening kwam. Maar ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het aantal reserveringen en verkochte tickets in Amsterdam en Zandvoort. Natuurlijk kan er nog altijd meer bij, maar het is duidelijk dat Nederlanders na lang thuiszitten weer toe zijn aan vermaak. L aten wij echter nog niet té optimistisch zijn, dit jaar zal voor ondernemers in onze sector zwaar blijven en corona is nog niet uit de wereld.”

Helaas is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de Bleekemolens het kartcentrum in Delft mogen heropenen. “Wij wachten nog op groen licht van de gemeente, maar ik verwacht dat het niet lang meer zal duren tot wij ook hier weer mogen openen. Toch blijft het raar dat gemeenten verschillende regels hanteren en maatregelen verschillend -en misschien wel verkeerd- interpreteren. Daar zijn wij en daarmee onze gasten nu de dupe van,” besluit Bleekemolen.

Raceplanet


Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Max Verstappen, eat your heart out!
Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS