Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Fabienne Wohlwend sluit zich aan bij het eerste op internet gebaseerde team (Cortdao-racing) voor de W-Series 2022

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 maart 2022 17:58

De W-Series, het internationale eenzitter autoracekampioenschap voor vrouwelijke coureurs, kondigde aan dat het innovatieve, door de Ďcommunityí beheerde raceteam CortDAO in het seizoen 2022 zal uitkomen. Fabienne Wohlwend zal racen voor het nieuw gevormde team.

2022 W Series


Fabienne is in elk van de voorgaande twee W Series-seizoenen als zesde geŽindigd, met drie podiumplaatsen uit haar veertien races. De 24-jarige blondine uit Liechtenstein - die ook succes heeft gehad in enduranceraces en de Ferrari Challenge - zal nu proberen verdere vooruitgang te boeken tijdens het derde seizoen van de W-Series in 2022, dat bestaat uit ondersteunende races in het randprogramma van acht Formule 1-races. De teamgenoot voor Fabienne bij het CortDAO W Series Team voor de komende Grand Prix-weekends, te beginnen in mei in Miami (VS), zal te zijner tijd worden aangekondigd.

CortDAO is het eerste op internet gebaseerde team van de W-Series waarmee leden van de onlinegemeenschap mede-eigenaar kunnen worden van een autosportteam. Community Owned Race Team DAO (CortDAO) is opgebouwd rond een gemeenschap van autosportfans en cryptocurrency-pioniers die sociale verandering willen stimuleren, inclusief de promotie van vrouwen in de autosport. CortDAO werkt als een DAO - een gedecentraliseerde autonome organisatie - die wordt gecontroleerd door haar leden. De financiŽle transacties worden bijgehouden op een blockchain.

Catherine Bond Muir (Chief Executive Officer, W Series) zei:
"De W-serie heeft tot doel het autoracen te herstructureren. We zijn een gratis kampioenschap en onze auto's hebben allemaal dezelfde specificaties, wat betekent dat coureurs met het meeste talent - niet de rijkste geldschieters of de snelste uitrusting - onze races winnen. Deze benadering versnelt de ontwikkeling van onze coureurs en laat jonge meisjes en vrouwen over de hele wereld zien dat er een weg voor hen is naar een carriŤre in de hogere regionen van de autosport. De W-Series is als een familie en, als een innovatief team dat eigendom is van de gemeenschap met gelijkheid als kernwaarde. Daarom sluit CortDAO perfect aan bij onze bredere missie. Ik ben verheugd hen aan boord te verwelkomen en kijk ernaar uit om ze aan het werk te zien tijdens het seizoen van de W Series 2022. Met Fabienne Wohlwend in hun team, hebben ze alle kans om succes te behalen. "

Fabienne Wohlwend (CortDAO W Series Team) zei:
"Het is geweldig om nieuwe teams aan boord te hebben die interesse tonen in de W-Series, en ik ben dol op de roze kleurstelling van ons CortDAO-team! Cryptocurrency is op het scherpst van de snede en met mijn financiŽle achtergrond vind ik het echt interessant en CortDAO voelt als een natuurlijke aanvulling. Ik ben echt trots om voor de CortDAO-gemeenschap te racen en enthousiast over wat we samen kunnen bereiken in dit nieuwe samenwerkingsverband.Ē

ďIn 2019 en 2021 ben ik als zesde geŽindigd en dit seizoen mik ik op de top drie. Vorig jaar had ik een geweldige seizoensstart en had daarna wat pech in de tweede helft van het jaar. Ik heb de winter hard getraind en aangezien ik sinds de laatste ronde van vorig seizoen niet meer in de auto heb gezeten, heeft de test van deze week in Barcelona, mij geholpen om snel weer op snelheid te komen. Ik streef ernaar om op het podium te staan in de eerste ronde in Miami.Ē

"Mijn wintertraining was een mix van sporten in de gym, simulatorwerk en tijd doorbrengen in de bergen in de buurt van mijn huis in Liechtenstein, waar ik vooral ging langlaufen. Ik ging ook een paar dagen naar Zweden om te driften in buggy's en sneeuwscooters, dus ik heb leuke dingen gedaan om mijn kracht en autocontrole op te bouwen. Ik hoop dat dat me goed van pas zal komen voor het komende seizoen. Ik voel me meer voorbereid op dit seizoen dan enig ander, ik heb er echt vertrouwen in en heb er zin in om te beginnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS