Autosport NL • Porsche GT3 Cup

FOTO'S - Porsche Carrera Cup Benelux sluit eerste seizoenshelft af in Zandvoort + TUSSENSTAND

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juni 2022 12:01 • Print artikel

Na twee evenementen in België komt de Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in de lage landen, dit weekeinde (24 tot en met 26 juni) voor het eerst dit racejaar op Nederlands grondgebied in actie. De derde ronde op CM.com Circuit Zandvoort betekent voor de deelnemers tevens de afsluiting van de eerste seizoenshelft. Spektakel is gegarandeerd als de 22 Porsches, elk 510 pk sterk, het Grand Prix-circuit aan de Noordzeekust onder de wielen nemen.

PCCB_at_Zandvoort Hunserug

Voordat de rijders en teams aan een welverdiende zomerpauze beginnen, willen ze natuurlijk op CM.com Circuit Zandvoort weer goed voor de dag komen. De Brit Harry King, uitkomend voor Parker Revs Motorsport, komt als leider in de tussenstand naar Zandvoort. Hij is tot nu toe dit seizoen nog ongeslagen, maar tijdens het meest recente weekeinde in het Belgische Zolder werd al duidelijk dat de concurrentie dichterbij komt. De Belg Glenn Van Parijs (NGT Racing) staat op de tweede plaats in het rijdersklassement, voor zijn landgenoot Ghislain Cordeel, wiens Porsche wordt ingezet door Team GP Elite uit het Noord-Hollandse De Rijp. Op korte afstand daarachter volgen Maxime Soulet (August Racing by NGT) en Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing). Laatstgenoemde is daarmee de best geklasseerde Nederlander in het rijderskampioenschap en was onlangs in Zolder blij om na langere tijd weer eens op het podium te staan.

Porsche Carrera Cup Benelux Zandvoort_start

In de Pro-Am-divisie is Jan Lauryssen (Q1 Trackracing), na het winnen van de Am-titel vorig jaar dit seizoen een stapje hoger, tot nu toe de te kloppen man, maar achter hem bedraagt het verschil tussen zijn beide Belgische landgenoten Didier Glorieux (Speedlover) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) slechts twee punten. De Fransman Sébastien Lajoux, rijdend voor het Luxemburgse DUWO Racing, voert na twee weekeinden het Am-klassement aan, gevolgd door de beide Belgen Stijn Lowette (NGT Racing) en Sven van Laere (JW Raceservice).

Porsche Carrera Cup Benelux Harry_King_klassementsaanvoerder
Klassementsaanvoerder Harry King

Het programma voor de deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux begint op vrijdag met vrije trainingen van 11.50 tot 12.30 uur en van 17.40 tot 18.20 uur. Op zaterdag vindt de kwalificatie van 11.00 tot 11.35 uur plaats, de eerste race start om 16.30 uur. De tweede race gaat op zondag om 15.35 uur van start. De races zijn te volgen via de livestream op de website van de klasse, carreracupbenelux.com.

Porsche Carrera Cup Benelux Tarzanbocht_aansnijden

Naast de Porsche Carrera Cup Benelux komt ook de Duitse Porsche Carrera Cup dit weekeinde op CM.com Circuit Zandvoort aan de start. Ook deze serie kent een groot aantal Nederlandse deelnemers, aangevoerd door Larry ten Voorde als titelverdediger en met meerdere rijders die zijn doorgegroeid vanuit de Porsche Carrera Cup Benelux. Onder hen Loek Hartog, Benelux-kampioen in 2020, Morris Schuring, zijn naaste rivaal in dat jaar, en Huub van Eijndhoven, een van de ontdekkingen uit de Porsche Carrera Cup Benelux van het afgelopen seizoen.

Porsche Carrera Cup Benelux Raceweek_Zandvoort

Porsche Carrera Cup Benelux J Lauryssen

Porsche Carrera Cup Benelux 2022 tussenstand 1

Porsche Carrera Cup Benelux 2022 tussenstand 2

Porsche Carrera Cup Benelux 2022 tussenstand 3

Porsche Carrera Cup Benelux 2022 tussenstand 4

Porsche Carrera Cup Benelux at Zandvoort de Hunserug opPorsche logo

Porsche Carrera Cup Benelux banner

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS