Autosport NL • Porsche GT3 Cup

FOTO'S - Overwinning voor Russell Racing by NGT in Porsche Endurance Trophy Benelux in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juli 2022 20:06 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Het voorbije weekend stond in de Belgische Ardennen de derde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux op het programma, uiteraard in het kader van het Belcar Endurance Championship. Het kampioenschap was toe aan zijn derde meeting van het seizoen 2022, na wedstrijden op Circuit Zolder en in het Franse Magny-Cours. Op het programma stond een race van 125 minuten en na twee zeges voor Belgium Racing was het aan Russell Racing by NGT om als eerste het podium op te mogen, voor tweemaal Belgium Racing. Het seizoen gaat nu naar zijn hoogtepunt met de 24 Hours of Zolder op 13 en 14 augustus, een wedstrijd waar Porsche bijzonder vaak succesvol is geweest.

Jeffrey Hooydonck

Tijdens de kwalificaties was het nog aan Dylan Derdaele om als eerste af te klokken op de tabellen, maar de 125-minuten durende wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux zou in het voordeel van de concurrentie uit Vlaams-Brabant uitdraaien. Jeffrey van Hooydonk reed in de zwartrode Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - naar een tweede startplaats en tijdens de wedstrijd zou de ex-testrijder van Midland Toyota F1 met een sterke start de basis leggen van een eerste zege voor Russell Racing by NGT, samen met zijn Tiense teamgenoot Christoff Corten.

“Jeffrey heeft een waanzinnige wedstrijd gereden en ik ben enorm blij dat ik zijn schitterend werk heb kunnen afmaken”, aldus de tweevoudige winnaar van de 24 uur van Zolder, Christoff Corten. “We hadden het bij aanvang van het seizoen niet echt makkelijk om de overgang van de CN-prototypes naar de Porsche 911 GT3 Cup te maken, maar dit is duidelijk het teken dat we goed bezig zijn. We gaan ons nu zeer goed moeten voorbereiden op de komende 24 uur van Zolder en daar wordt het echt menens, want naast de vaste teams in het kampioenschap, komen er zeker bijkomende concurrenten die niet te onderschatten zullen zijn. Maar met de Porsche kan je voor de algemene zege in deze mooie klassieker gaan.”

Dylan Derdale

100% betrouwbaarheid
Achter de Porsche van het winnende duo werd de strijd om de twee resterende podiumplaatsen pas in de slotfase uitgevochten, met een Belgium Racing Team-broederstrijd tussen Koen en Kris Wauters enerzijds en Michaël Cool en Dylan Derdaele anderzijds. Het waren uiteindelijk de mannen van Clouseau die het pleit in hun voordeel beslechtten en op die manier sluipen ze dichter bij de leiders Cool en Derdaele in het kampioenschap. Haverans-Goossens (Belgium Racing Porsche 991) en Renmans-Dons (Speedlover) sloten de klassering vor de diverse ‘911’ af, net voor de winnaars in GTB, Arthur Peters en Benjamin De Cock in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4.

“Opnieuw zagen alle Porsche van de diverse modellen het einde, ook in deze warmere omstandigheden en dat zonder problemen”, aldus Lars Plato, Series Manager van de Porsche Endurance Trophy Benelux. “Het is duidelijk dat Porsche uitstekende bolides klaarstoomt en dan denk ik onwillekeurig aan de 24 uur van Zolder, de volgende race van de Porsche Endurance Trophy Benelux. Ik ben ervan overtuigd dat ook we de diverse Porsche 911 GT3 Cup vooraan zullen zien in de einduitslag van de race zelf. Afspraak op 13 en 14 augustus op Circuit Zolder!”

Porsche Endurance Trophy

Jeffrey Hooydonck

Dylan Derdale

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS