Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S - De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, de laatste generale repetitie voor Peugeot

Uitgegeven door Peter Vader • 1 mei 2023 12:00

De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, de laatste generale repetitie voor de 24 Uur van Le Mans, is een must op de kalender van het FIA World Endurance Championship en trok afgelopen weekend meer dan 72.000 fans. Dit recordcijfer laat zien hoe aantrekkelijk het WEC dit seizoen is geworden. Voor het eerste optreden van de Peugeot 9X8 op het Belgische circuit had het Team Peugeot TotalEnergies een consistente race zonder noemenswaardige mechanische problemen.

Peugeot 9X8


Natte baan
Het is op een natte baan dat Paul Di Resta en Gustavo Menezes aan de start kwamen aan het stuur van de #93 en #94 9X8. Het team besloot om met natte banden te beginnen en op de opdrogende baan over te stappen op gladde banden. De bandenstrategie was een sleutelelement van die 6 uur racen die vier keer werd onderbroken met een Safety Car-procedure.

Bewezen betrouwbaarheid
De zes Peugeot Sport-coureurs, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne en Loïc Duval, Gustavo Menezes, Nico Müller, hadden een voorbeeldige race, maakten geen fouten en stelden het team in staat om de toenemende betrouwbaarheid van de twee hybride hypercars te bevestigen terwijl ze op zoek waren naar prestatie. Deze race, op een zeer uitdagend en vooral snel circuit, was ook belangrijk om de lessen te optimaliseren ter voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans, de belangrijkste race van het seizoen 2023.

Goed werk geleverd
Jean-Eric Vergne kwam met de #93 Peugeot 9X8 als zevende over de finishvlag in de Hypercarklasse nadat hij was aangereden door een LMP2-auto, waardoor hij tegen het einde van de race zijn ritme verloor. Hij werd gevolgd door Nico Müller met de #94 9X8 die als negende eindigde in een zeer competitieve klasse, nadat hij werd afgeremd door een valse detectie tijdens het tanken. Het hele team heeft het hele weekend goed werk geleverd, wat positief is voor de toekomst.

De volgende race van het Team Peugeot TotalEnergies is op 10 en 11 juni met de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans, die de terugkeer van het merk op het beroemde Franse circuit zal markeren.

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 1

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 2

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 3

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 4

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 5

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 6

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 7

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 8

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 9

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 10

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 11

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps Peugeot 9X8 foto 12Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS