Formule 1

FIA maakt besluit over Pirelli-banden: minimaal drie pitstops tijdens de race

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 oktober 2023 13:02

LOSAIL - De FIA maakt bekend dat iedere coureur tijdens de Grand Prix van Qatar iedere achttien ronde een pitstop moet maken door de zorgen over het Pirelli-rubber. Zaterdag werd er door de FIA besloten om enkele bochten aan te passen en om een extra vrije training in te lassen. De omstandigheden zijn er niet beter op geworden volgens de FIA en Pirelli. Coureurs die meer dan achttien ronden per stint rijden krijgen een zwarte vlag en worden gediskwalificeerd.

Pirelli FIA

"Er wordt een verplichte limiet van 18 ronden totale levensduur van de banden per set opgelegd. Er wordt rekening gehouden met de levensduur van reeds gebruikte banden", laat de FIA in een persbericht weten. "De FIA ​​en Pirelli zullen de teams informeren over de resterende beschikbare ronden voor elke set gebruikte banden waarover zij beschikken voor de race en de criteria die worden gebruikt om dat aantal te berekenen."

"Er is geen direct mandaat voor ten minste drie pitstops voor het wisselen van banden tijdens de race, maar dit zal een gevolg zijn van de bovenstaande richtlijnen als de race de gehele raceafstand beslaat. Elke auto waarvan wordt aangenomen dat deze de limiet voor de levensduur van de band heeft overschreden, wordt aan de stewards gerapporteerd als zijnde in een onveilige toestand gereden.
Deze informatie zal formeel aan de teams worden medegedeeld in de Race Directors' notes en indien nodig in verdere updates."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS