Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Bearman wint chaotische sprintrace met elf uitvallers, drama voor Verschoor

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 april 2023 12:06

Richard Verschoor kon zijn reversed grid pole position niet omzetten in een overwinning. De Nederlander kon na de eerste bocht al inpakken. De chaotische race werd gewonnen door Oliver Bearman. Zijn teamgenoot Frederik Vesti eindigde op de tweede positie. Jak Crawford mocht ook mee naar het podium. Slechts elf van de 22 starters haalden de eindstreep.

Formule 2

Richard Verschoor vertrok in zijn Van Amersfoort Racing-bolide vanaf pole position. Zane Maloney startte naast hem. Bij de start ging het al meteen mis. Victor Martins reed tegen Maloney aan. Verschoor verloor bij het insturen van de eerste bocht en tikte vervolgens tegen Maloney aan. Verschoor verloor zijn voorvleugel en de man uit Barbados had een lekke band.

Verschoor moest de handdoek in de ring gooien en Maloney had een achterstand van drie ronden. De eerste Safety Car werd veroorzaakt door het stilvallen van Campos-coureur Ralph Boschung. Na de Safety Car-periode vochten Prema-coureurs Frederik Vesti en Oliver Bearman zich langs de MP van Jehan Daruvala.

In de tiende ronde ontvouwde er zich een drama voor kampioenschapsleider Ayumu Iwasa. Een hydraulisch probleem zorgde ervoor dat de Japan zijn DAMS in de pits moest parkeren. In de veertiende ronde van de wedstrijd zorgde Roy Nissany voor de tweede Safety Car van de dag. In bocht vijftien plantte hij zijn PHM in de muur.

Met nog drie ronden werd de wedstrijd hervat. Dennis Hauger, Victor Martins, Frederik Vesti of Oliver Bearman maakten allemaal kans, maar wie zou het worden?

Bij de herstart ging het gigantisch mis. Dennis Hauger raakte als eerste de muur. Hierna schoot ook Martins in de muur, Daruvala knalde onder de ART van de Fransman door. Alle drie de coureurs moesten de pijp aan Maarten geven. Ook Theo Pourchaire, Arthur Leclerc en Jack Doohan moesten de strijd staken.

Prema-duo Vesti en Bearman namen de leiding over. Vlak voordat de Safety Car naar buiten kwam, nam Bearman de leiding over. Aan het einde van de rit was nog maar de helft van het veld over.

Zondagochtend om 9.25 uur Nederlandse tijd staat de hoofdrace van de Formule 2 op het programma.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS