Formule 1

F1-teambaas Racing Bulls: "Daniel Ricciardo vertelde over het feit dat..."

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 13 juni 2024 03:24

De Grand Prix van Canada leverde voor Visa Cash App Racing Bulls enkele punten op met Ricciardo op de achtste plaats. Er gebeurde echter van alles om tot dit resultaat te komen. De wisselende weersomstandigheden zorgden voor spektakel en safety cars, waardoor de coureurs en teams tot het uiterste werden gedreven.

Daniel Ricciardo

Teambaas Laurent Mekies blikt terug op de bijzondere race: “De Canadese Grand Prix is ​​altijd een van de zwaarste evenementen van het jaar, zelfs zonder de extra valkuilen die de regen met zich meebrengt. Het is dus een prestatie om hier een paar punten te scoren, ook al is het op basis van onze gridposities en waar we lagen op de baan tot slechts een paar ronden voor het einde, hadden we op meer kunnen hopen."

"De straf voor Daniel bij de start, vanwege een heel klein slippende koppeling, en een paar momenten op de baan voor Yuki kostten ons een paar punten, maar er zijn veel positieve punten van dit weekend. De coureurs en het team werken echt goed samen als een solide eenheid op het circuit, terwijl in de fabriek de inspanningen van onze medewerkers even lonend waren en inderdaad werden beloond met zowel auto's in Q3 als punten."

"Daniel vertelde over het feit dat zaterdag de tiende verjaardag was van de exacte dag van zijn allereerste F1-overwinning op dit circuit en het lijkt erop dat hij van deze plek houdt, zoals blijkt uit zijn spectaculaire vijfde plaats in de kwalificatie en P8 in de race!"

"Ook op zaterdag maakten we bekend dat Yuki nog een jaar bij ons blijft. Het is welverdiend en het is ook heel goed voor hem en ons om zo vroeg in het seizoen te weten dat we hier niet meer over hoeven na te denken. Yuki herstelde zich dit weekend ook uitstekend na een ingewikkelde vrijdag en had ook punten verdiend. We moeten doorgaan met onze aanpak van kleine stapjes, de een na de ander, op elk gebied. Het brengt ons race na race naar betere posities en iedereen in Faenza en Bicester doet extreem zijn best om wat meer prestaties in onze auto te brengen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS