Formule 1

F1-legende Muray Walker: "Hamilton beter dan Schumacher en Senna"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2020 04:19 • Print artikel

Het 'cleanere' rijden van Lewis Hamilton heeft ervoor gezorgd dat hij Michael Schumacher en Ayrton Senna voorbijgestreefd heeft als de grootste F1-coureur aller tijden. Dat zegt Murray Walker.

Lewis Hamilton Mercedes F1


De F1-commentaarlegende Walker zegt dat hij Lewis Hamilton hoger inschat dan Senna en Schumacher en voorspelt dat hij de records van de laatstgenoemde zal overtreffen met maar liefst drie meer F1-wereldtitels.

De dominante start van de Mercedes-coureur in het F1-wereldkampioenschap van 2020 heeft hem goed op weg geholpen om de eens zo onbereikbare lijkende records van Schumacher te evenaren of te overtreffen.

Hij is nog slechts vier overwinningen verwijderd voor de evenaring van het record van 91 Grand Prix-overwinningen, terwijl een titelwinst dit jaar hem gelijk zou stellen aan de Duitser voor wat betreft het aantal kampioenschappen.

Sprekend in de Australische Grand Prix 'Fast Lane'-podcast, noemt de 96-jarige F1-commentaarveteraan de Mercedes-coureur niet hardop 'de grootste aller tijden' vanwege de subjectieve aard van een dergelijke opmerking, maar is niettemin van mening dat Hamiltons cleanere manier van rijden hij de kwalificatie verdient beter te zijn dan Schumacher en Hamiltons eigen held Senna.

"Als je naar de statistieken kijkt, heeft hij al meer poles dan Michael Schumacher. Hij heeft nog minstens drie jaar in zich als hij zich niet belesseert of Mercedes om een of andere reden verlaat of als Mercedes besluit te stoppen. In dat geval heeft hij nog minstens drie kampioenschappen voor de boeg, dus statistisch gezien wordt hij de grootste."

"Maar hij is naar mijn mening ook - en dit is zeer omstreden - beter dan Schumacher of Senna, omdat beiden, Schumacher en Senna, op verschillende momenten in hun carrière, zeer betwistbare rijtactieken hebben gehanteerd."

"Zoals Schumacher bewust stopte in Monaco om te voorkomen dat [Fernando Alonso] poleposition zou krijgen, zoals Schumacher in 1997 in Jerez in botsing kwam met Villeneuve, zoals Senna in 1990 in Japan botste met [Alain] Prost."

"Lewis Hamilton heeft nooit zoiets gedaan. Hij heeft altijd zo clean als het maar kan gereden. Hij is een zeer aardige, gigantisch getalenteerde rijder, en ik denk niet dat we ooit iemand zoals hij gezien hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS