Formule 1

F1-insider over de laatste ontwikkelingen in Maranello: "Vettel viert een comeback in 2022, de druk ligt nu echt op heel Ferrari!"

Uitgegeven door Peter Vader • 23 juni 2020 19:02

Mark Webber denkt dat Ferrari een goede keuze heeft gemaakt door Carlos Sainz in te lijven bij de Scuderia voor 2021. De ondertekening betekent dat het Maranello-team Sebastian Vettel de laan uitstuurt, die het afgelopen decennium alle vier zijn wereldkampioenschappen als Webber's teamgenoot bij Red Bull won. Er wordt gesuggereerd dat als Vettel niet een Mercedes-stoel voor 2021 kan veiligstellen, hij na dit seizoen stopt. "Ik ben geen gokker, dus ik durf te wedden", zei de Australische Webber tegen de krant Salzburger Nachrichten. "Maar ik kan me voorstellen dat Seb een pauze neemt en terugkomt in 2022."

Sebatian Vettel F1 Ferrari helm

Carlos past goed
Wat de opvolger van Vettel betreft, waren velen verrast dat de Spanjaard en de huidige McLaren-coureur Sainz de knipoog kregen in plaats van Webber's mede-Australiër Daniel Ricciardo. Gevraagd of hij verrast was, antwoordde Webber: "Niet bepaald. Carlos past goed bij Ferrari met zijn ‘gentleman attitude’, en hij past goed bij de Italiaanse cultuur en de taal. En hij is snel!", zei de 43-jarige Australiër. "Hij zal goed zijn voor het merk. Dus waarom niet, vooral omdat hij een sterk 2019-seizoen had.”

Druk op hele team
Velen hebben echter gewaarschuwd dat de druk te groot zal zijn op wat de jongste line-up ooit van Ferrari zal zijn, vooral voor de 22-jarige nummer 1 Charles Leclerc. Webber zei hierover: "Voor mij ligt de druk niet op Carlos of Charles, maar op het hele team. Maranello moet de klus klaren en voor de coureurs de voorwaarden en omgeving scheppen die ze nodig hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS