Dakar • Extreme E

Extreme E maakt kalender voor derde seizoen bekend

Uitgegeven door Bart • 18 november 2022 04:17

De Extreme E heeft de kalender voor 2023 bekendgemaakt. De elektrische raceklasse met onder meer teams van Lewis Hamilton en Nico Rosberg reist naar nieuwe locaties, maar bezoekt ook enkele favoriete locaties van het nog lopende kampioenschap. De Extreme E rijdt op off-road locaties en besteed aandacht aan duurzaamheid en klimaatverandering als de opwarming van de aarde, stijgende zeespiegels en extreem weer.

Extreme E


Het seizoen 2023 wordt afgetrapt op 11 en 12 maart met de Desert X Prix in Saoedi-Arabië. Tijdens de afgelopen editie pakte Johan Kristoffersson voor Rosberg X Racing de zege door een late inhaalactie op Laia Sanz van het Acciona Sainz XE Team.

In mei gaat het kampioenschap verder met de eerste X Prix in Schotland. Halverwege het seizoen keert de Extreme E terug op Sardinië, waar het al twee keer eerder reed. Tijdens de vierde ronde van het derde seizoen kiest de Extreme E voor een nieuwe locatie, maar het is nog niet duidelijk of dat Amerika of Brazilië wordt. Het seizoen wordt op 2 en 3 december afgesloten in Chili.

Directeur Alejandro Agag is zeer te spreken over de kalender voor 2023. "We kunnen al terugkijken op twee spectaculaire seizoenen en het derde seizoen belooft nog spectaculairder te worden. Iedereen kijkt ernaar uit om terug te keren naar geweldige locaties waar we al geweest zijn en naar nieuwe locaties te gaan. We blijven ons ontwikkelen, ook om aandacht te blijven vragen voor de klimaatcrisis. Ik ben trots op de positieve impact die we tot nu toe hebben geleverd."

Extreme E seizoen 3 in 2023:
11-12 maart: Saoedi-Arabië
13-14 mei: Schotland
8-9 juli: Sardinië
16-17 september: Brazilië of USA
2-3 december: Chili


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS