Dakar • Extreme E

Extreme E: Hamilton ziet ondanks overwinning binnen een week zijn tweede titel weggerukt

Uitgegeven door Peter Vader • 19 december 2021 16:29

Lewis Hamilton moest toestaan dat binnen zeven dagen een tweede wereldtitel van hem werd afgepakt toen het Extreme E-team van voormalig Formule 1-rivaal Nico Rosberg het inaugurele wereldkampioenschap won. Hamilton's X44 Extreme E-raceteam won hun eerste race in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar kon het RXR-raceteam van Nico Rosberg niet overtreffen in het kampioenschap. De overwinning, gecombineerd met de vierde plaats van XRX, zorgde ervoor dat de ex-Mercedes-rivalen op precies hetzelfde aantal punten eindigden (155, red.) maar XRX's drie overwinningen vergeleken met de ene overwinning van X44 zorgden ervoor dat ze de titel pakten.

Extreme_E deelnemersveld

Alles aan gedaan
Dit resultaat komt precies een week na de Grand Prix van Abu Dhabi, waar de Brit in de laatste ronde zijn hoop op een achtste wereldtitel controversieel van zich af zag gaan. Cristina Gutierrez en Sebastian Loeb van X44 deden alles wat ze konden in de laatste race van het seizoen, aan de Jurassic Coast van Dorset, maar Molly Taylor en Johan Kristoffersson van RXR deden net genoeg om als vierde te eindigen om daarmee hun kampioenschap veilig te stellen.

Gespannen?
Na afloop van het evenement zei XRX-oprichter en teambaas Nico Rosberg in een bericht van CityAM: “Een beetje gespannen? Totaal gespannen! Molly en Johan hebben vandaag zo geweldig werk geleverd, ze hebben de situatie gewoon onder controle en de punten naar huis gebracht die we nodig hadden." Het JBXE-team van Jenson Button eindigde als tweede in de Jurassic X Prix, met Andretti United XE als derde. Zowel het team van Hamilton als Rosberg eindigde het seizoen op 155 punten, terwijl het team van Button derde werd met 119.

In februari weer verder
De inaugurele raceoverwinning voor het X44-team komt nadat eigenaar en medeoprichter Lewis Hamilton woensdag in Windsor Castle. Extreme E heeft nu zijn eerste seizoen van vijf races afgesloten en zal volgend jaar aan zijn tweede seizoen beginnen met nieuwe instapper McLaren. Het seizoen bestond uit de Desert X Prix in Saoedi-Arabië, de Ocean X Prix in Senegal, de Arctic X Prix in Groenland, de Island X Prix in Italië en de Jurassic X Prix in het Verenigd Koninkrijk. Het tweede seizoen begint in februari in Saoedi-Arabië.

Extreme_E_Champions_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!