Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Even schrikken op Silverstone: "Begon van alles onder mijn stoel te branden"

Uitgegeven door Casper Bekking • 13 september 2012 08:32

Hannes van Asseldonk heeft een erg goed gevoel overgehouden aan het Brits Formule 3-weekend op Silverstone. De 20-jarige Nederlander wist op het beroemde F1 Grand Prix-circuit in de voorste gelederen mee te strijden en zat twee keer dicht bij een podiumplaats. "Het weekend begon met twee vrije trainingen, die beide erg goed verliepen", vertelt Hannes. "De kwalificatie ging ook uitstekend. Ik wist de zesde tijd op de klokken te brengen, maar het zat zo dicht bij elkaar dat ik tweede had gestaan als ik nog anderhalve tiende sneller was geweest."


"Op basis van mijn op één na snelste tijd in de kwalificatie mocht ik de eerste race op zaterdag als vijfde starten. Ik kwam heel goed van mijn plek, maar een paar jongens voor me maakten een valse start en in de Britse Formule 3 is het dan zo dat je na afloop van de race bestraft wordt. Vreemd eigenlijk, want als die rijders een drive through hadden gekregen, had ik daar flink van kunnen profiteren. Helaas ontstond er na een paar ronden kortsluiting in mijn auto, waardoor er van alles onder mijn stoel begon te branden. Ik reed vijf ronden lang vol in de rook en moest de auto uiteindelijk aan de kant zetten omdat de batterij leeg was. Dat was erg jammer, want door de straffen die na de race nog werden uitgedeeld, had ik tweede of derde kunnen worden."

"Mijn uitvalbeurt in de eerste race betekende ook dat ik de tweede race op zondagochtend van achteraan moest beginnen", vervolgt de Fortec Motorsport-coureur. "De auto was echter top, waardoor ik me goed een weg naar voren kon knokken. Ik kwam als achtste aan de finish, wat nog een zevende plek werd na een straf voor Jack Harvey. Diezelfde Harvey kreeg ook een grid penalty voor de derde race op zondagmiddag, waardoor ik vijfde kwam te staan op de grid. Ik had opnieuw een goede start en reed een paar ronden heel dicht achter Carlos Sainz Jr., die ik uiteindelijk met een mooie actie voorbij kon gaan. Daarna vloog ik richting Harry Tincknell, die derde lag. Ik heb daarna nog acht ronden lang geprobeerd om hem voorbij te komen, maar dat lukte helaas niet, waardoor ik vierde werd. Over het geheel genomen ben ik best tevreden over dit weekend. We hadden de auto goed voor elkaar en ik was erg sterk in de races."

In het laatste weekend van september is de seizoensafsluiter in de Britse Formule 3 op het circuit van Donington. Op die baan wordt deze week ook nog een test gehouden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS