Formule 1

Einde van het tijdperk van een familiebedrijf: Claire Williams stapt na Italiaanse Grand Prix op

Uitgegeven door Bart • 3 september 2020 11:45

Na de Grand Prix van Italië in Monza houdt het bestaan in de Formule 1 op voor de familie Williams. Het team uit Grove maakte donderdag bekend dat Claire Williams na dit weekend opstapt als waarnemend teambaas. Vorige maand werd het roemruchte team verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital en nu heeft de familie Williams besloten een stap terug te doen.

Claire Williams




Williams won in de historisch zeven wereldtitels bij de coureurs en negen titels bij de constructeurs, maar de laatste jaren ging het niveau snel achteruit. "Nu de toekomst van het team verzekerd is, vinden we het een geschikt moment om uit de sport te stappen", zo zegt Claire Williams op de website van het team.

"We zijn meer dan vier decennia in de Formule 1 actief geweest en zijn enorm trots op onze prestaties en de erfenis die we achterlaten", aldus de dochter van Frank Williams. "Dit betekent het einde van een familiebedrijf, maar het is een nieuwe start voor Williams Racing. We wensen het team dat ook het allerbeste. Namens Frank en de hele Williams familie wil ik iedereen bedanken voor de steun die we in al die jaren hebben mogen ontvangen."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS