Autosport NL • Formule BRL

Een 'Wolf' in schaapskleren voor Bas Schouten: "Auto met downforce"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2014 21:08 • Print artikel

Bas Schouten komt in 2014 uit in de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing. Deze wordt vanaf volgend weekend ingezet in de Superlights Divisie van de Supercar Challenge. Een stoeltje in de Wolf GB08 Sports Prototype werd vanaf eind vorig seizoen al als een van de mogelijkheden gezien voor seizoen 2014.

Wolf Bas Schouten

Bas Schouten heeft ambitie om in de toekomst in de GT’s of LMP-racerij uit te komen. Met de keuze voor de Wolf kan de talentvolle coureur mooi ervaring opdoen een auto van dit kaliber in de Superlights Divisie van de Supercar Challenge.

“Ook de Superlights zijn een geweldige keuze met oog op een internationale carrière in de autosport”, aldus Guy Trigallez, zaakwaarnemer van Bas Schouten. “Deze divisie biedt heel mooie
openingen richting de LMP-klasse.”

De 19-jarige Bas Schouten is ontzettend blij met de Wolf, omdat hij weet dat de wagen optimaal getest is. Zo kan hij, samen met het team van Bas Koeten Racing, het beste uit zichzelf halen. “Het voelt heel goed en vertrouwd om weer in een auto van Koeten te mogen stappen. Wij, West-Friezen onder elkaar, gaan allemaal vol gas!”

Bas Koeten ontvangt de coureur met open armen. “We vinden het geweldig dat Bas weer bij ons komt rijden. Hij is hier al jaren kind aan huis en daarmee eigenlijk een onderdeel van onze racefamilie. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan in bijvoorbeeld de Formule Ford en de Radical. Nieuw voor Bas is een auto met zoveel downforce als onze Wolf, maar daarin gaan we hem natuurlijk de allerbeste begeleiding bieden.”

De Wolf GB08 is voorzien van een koolstofvezel monocoque. Deze is gekoppeld aan een betrouwbare, atmosferische Honda 2.0 liter motor en een oerdegelijke sequentiële Sadev versnellingsbak met paddleshift. De auto is van Italiaanse makelij en werd in 2013 gebouwd door Wolf Racing Cars.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS