Formule 1

Een agressieve strategie kostte Valtteri Bottas zijn banden: "Snel te degraderen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 juni 2024 09:15

Het KICK Sauber F1 Team en Valtteri Bottas deden er alles aan om in de punten te rijden in de Grand Prix van Spanje, maar Bottas viel buiten de top tien en kwam als 16e over de streep. Ondanks een solide race na een weekend van vooruitgang viel de Fin buiten de punten.

Valtteri Bottas KICK Sauber F1 Team

De impuls van deze stap voorwaarts moet worden benut om het momentum te creëren dat nodig is om de top tien binnen te dringen als het team op weg is naar de volgende evenementen in deze zomerse triple-header, met de Grand Prix van Oostenrijk volgend weekend en Silverstone over twee weken.

Valtteri Bottas zegt: "We kozen voor een splitstrategie en gingen voor een agressieve strategie. Het gevoel op de zachte compound was in het begin best goed, omdat we dachten dat dit de beste band zou kunnen zijn, maar dat bleek helaas niet het geval, want de band begon al snel te degraderen. We moesten vroeg stoppen en de laatste stint duurde uiteindelijk te lang, omdat ik ook nog wat bandenmanagement moest doen en onze echte snelheid niet kon benutten. Een positief punt om mee naar huis te nemen is dat onze algemene prestaties dit weekend beter leken te zijn dan de recente gebeurtenissen, zoals te zien was bij Zhou, die eindigde op de dertiende plaats - wat goed is om te zien. We hebben dit weekend behoorlijke vooruitgang geboekt, maar we moeten nog steeds meer doen. Vooruitkijkend naar Oostenrijk zal de lay-out van het circuit anders zijn, maar hopelijk kunnen we weer meedoen in de mix met een goede kwalificatie: het wordt een Sprint-evenement, dus het is belangrijk om vanaf het begin het juiste gevoel te hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS