Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: 62 auto's aan de start tijdens de 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2022 10:37 • Print artikel

De ACO heeft de inschrijvingslijst voor de 24 uur van Le Mans 2022 bekend gemaakt. Dit is met enige vertraging doordat de inschrijvingsprocedure, naar aanleiding van het terugtrekken van G-Drive Racing, opnieuw geopend werd. Ondanks dat de procedure nog opnieuw geopend moest worden is de ACO blij met de line-up.

24 uur van Le Mans

“Wat een line-up!”, reageert ACO-president Pierre Fillon. “Na het onthullen van het volgepakte programma van activiteiten voor de racefans, zijn we blij om een veld van hoog kaliber met 62 auto’s te onthullen, wat een opwindende race in elke klasse lijkt te beloven tijdens de 99e verjaardag van de 24 uur van Le Mans. Juni kan niet snel genoeg komen! We kijken zo uit naar de grote festiviteiten van het endurance racen en een week met gave actie op de baan!”

De twee auto’s van G-Drive Racing zijn vervangen door twee onafhankelijk van elkaar ingezette auto’s door Algarve Pro Racing. De auto’s krijgen de startnummer 45 en 47. De teaminschrijving per race gaat zijn met Steven Thomas, Rene Binder en James Allen, terwijl de auto uit de ELMS bestuurd gaat worden door John Falb en Sophia Floersch. Afwezig zijn de Russische coureurs Roman Rusinov en Daniil Kvyat. Beide coureurs weigeren de door de FIA vereiste neutraliteitsverklaring te ondertekenen. Dit zouden de enige aanpassingen zijn geweest aan de lijst, die reeds eerder was bepaald door de FIA en ACO.

In totaal gaan er vijf auto’s in de LMH-klasse rijden. De tweede auto van Glickenhaus gaat rijden met het trio Ryan Brisco, Richard Westbrook en Frankc Mailleux. Het team onderzocht nog de optie om een derde auto in te zetten, op het moment dat de inschrijving weer open ging. Jim Glickenhaus kreeg dit echter niet op tijd rond. In de LMP2-klasse staan er 27 auto’s op de grid. De grootste kanshebbers op de overwinning blijven natuurlijk de twee Toyota’s. Verder is de oude LMP1 van Alpine nog actief in deze klasse.

In de LMP2 rijden alleen maar Oreca 07-Gibsons, met uitzondering van de Ligier van CD Sport. Racing Team Nederland ontbreekt dit jaar. Het team heeft dit jaar de stap naar Amerika gemaakt naar de IMSA. Het team staat overigens wel op de reservelijst. Opvallend is dat Nyck de Vries naast Frits van Eerd en Giedo van der Garde als derde coureur is aangemeld. De kampioen van de Formule E komt namelijk niet in de IMSA in actie voor het team. Team Penske keert dit jaar terug in Le Mans. Het Amerikaanse team bereidt zich daarmee voor op haar komst met de LMDh van Porsche als fabrieksteam. De LMP2-klasse is overigens de klasse waarin we de meeste Nederlanders zien rijden. Robin Frijns verdedigt zijn winst van vorig jaar wederom met Team WRT. Verder zien we Job van Uitert, Tijmen van der Helm en Bent Viscaal in actie komen in deze klasse. Voor Viscaal wordt het zijn debuut op het Circuit de la Sarthe.

In de GTE-Pro zien we overigens één Nederlander in actie komen. Nicky Catsburg komt met één van de twee Corvette C8.R in actie. Zij nemen het op tegen twee fabrieks Ferrari’s en Porsche’s in de GTE-Pro klasse. Daarnaast komt Riley Motorsports nog in actie met een Ferrari. Verder komen er 23 auto’s in actie in de GTE-Am klasse, wat er net wat minder zijn dan in de LMP2.

"Met de derde ronde van het 10-jarig jubileumseizoen van het FIA World Endurance Championship, zijn we verheugd te zien dat onze kampioenskandidaten zich bij de beste van de European Le Mans Series en Asian Le Mans Series voegen”, aldus Frédéric Lequien, CEO van Le Mans Endurance Management. “Er is op dit moment over de hele linie een enorme kracht en diepte in de endurance-races, en ik kan met een gerust hart zeggen dat de 90e editie van de 24 uur van Le Mans een ongelooflijk spektakel gaat zijn.”

Klik hier voor de volledige inschrijvingslijst.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS