Autosport NL • Radical Cup

Dutch Radical Championship + Kalender 2012

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2011 17:15 • Print artikel

Het Dutch Radical Championship beleefde dit jaar een meer dan geslaagd debuut en zoals het er nu naar uitziet wordt het seizoen 2012 nog mooier. De kalender voor komend seizoen krijgt al aardig vorm waarbij tijdens Pinksteren op Circuit Park Zandvoort de Radical Masters te gast zijn. En dat betekent een startveld van vijftig tot zestig Radicals SR3 en SR8!

Opnieuw staan er in 2012 zes evenementen op het programma, vier op Circuit Park Zandvoort, één op Spa-Francorchamps en één op een nog nader te bepalen circuit in Duitsland. Bij de openingswedstrijd met Pasen komen er al meteen diverse buitenlandse teams aan de start, terwijl de wedstrijden op Spa-Francorchamps en Pinksteren op Zandvoort in het teken staan van de Radical Masters. En dat betekent een startveld van vijftig tot zestig auto’s waarbinnen de Nederlandse equipes strijden voor punten in het Dutch Radical Championship! Uiteraard dingen de Nederlandse rijders ook mee naar punten in het Masters klassement. Gezien de klasseringen van bijvoorbeeld Junior Strous en de equipe Marc Koster/Bertus Sanders vorig jaar op Spa, zijn podiumposities daarin zeker mogelijk. “Snel inschrijven is geboden, want vol is vol”, meldt Henk Thuis, de man achter Intrax en samen met Radical Sportscars en Circuit Park Zandvoort initiatiefnemer van het Dutch Radical Championship. “Men werkt in volgorde van binnenkomst en het zou zonde zijn als je straks hoog in het kampioenschap staat, maar niet mee kan doen omdat je te laat bent.”

De wedstrijd in Duitsland staat voor juli op de kalender en daar wordt samen gereden met de Italiaanse en Tsjechische Radical competitie. Met het Dutch Power Pack Festival en de Finaleraces sluit het Dutch Radical Championship het seizoen weer af op Circuit Park Zandvoort.

In 2012 zijn de nationale en internationale kalenders zodanig op elkaar afgestemd dat er geen Radical wedstrijden samenvallen, waardoor rijders aan meerdere kampioenschappen kunnen meedoen. De opzet en het raceformat van het Dutch Radical Championship blijven in grote lijnen gelijk. Opnieuw per evenement twee races van elk in principe vijftig minuten met verplichte pitstop waardoor met twee coureurs kan worden deelgenomen. De Nederlandse titelstrijd blijft uitsluitend voor het type Radical SR3-RS. De Radical Masters staan open voor het type SR3 en SR8. “Het leuke van de Radical is dat de auto ruimte geeft om de coureur te laten groeien. Als rijder leer je iedere keer weer je grenzen te verleggen, maar daarnaast is het samenspel met de engineer heel mooi. Met aanpassingen aan de afstelling van het onderstel en de vleugels kun je als team je auto verbeteren”, aldus een enthousiaste Henk Thuis. Mr. Intrax is ook positief over het aantal Nederlandse equipes. “Zowel vanuit rijders als teams is de interesse zeer groot, veel groter nog dan in dezelfde periode vorig jaar. En als men eenmaal met de Radical getest heeft, wordt men alleen nog maar enthousiaster”, besluit Henk Thuis.

Voorlopige kalender Dutch Radical Championship 2012

6-9 april, Paasraces, Circuit Park Zandvoort

4-6 mei, Radical Masters, Spa-Francorchamps

25-28 mei, Radical Masters, Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort

Juli, Duitsland

10-12 augustus, Dutch Power Pack Festival, Circuit Park Zandvoort

12-14 oktober, Finaleraces, Circuit Park Zandvoort

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS