Formule 1

Duitse media: Nico Hulkenberg gaat ook de tweede Grand Prix in Silverstone racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 07:23 • Print artikel

Volgens de Duitse media zit Nico Hulkenberg ook dit weekend in de Racing Point F1-auto. Daarmee krijgt de Duitse Formule 1-coureur wederom de kans om zich tijdens een GP-race te bewijzen, nadat afgelopen weekend tijdens de F1 GP op Silverstone zijn auto niet wilde starten.

Nico Hulkenberg

“Race-fit is niet fit om Formule 1 te rijden”, vertelde Hulkenberg aan RTL. “Er is geen machine waarin je dit kunt trainen. Vooral in de snelle bochten voel je hoe bruut het op je lichaam is. Dat is waarom ik beperkt was hoe ik op de limiet kon gaan in Copse en Becketts. Ik kon het niet zo netjes houden als normaal.”

De teambaas van Racing Point, Otmar Szafanauer is blij hoe het het weekend ging met de Duitser. “Hij deed fantastisch werk door in een auto te stappen waarin hij nog niet eerder gereden had en die totaal anders was dan zijn op zijn vorige auto’s, op een circuit als Silverstone”, zegt de teambaas. Volgens het Duitse RTL stapt Hulkenberg dit weekend weer in de auto, ondanks dat de trainer van Sergio Perez eerder zei, dat de Mexicaan weer kan rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS