Formule 1

Duitse Media: Nyck de Vries 'in the hotseat' bij Alfa Romeo Racing

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2021 09:30 • Print artikel

Nyck de Vries leek in de running voor een stoeltje bij Williams Racing, toch werd deze voor zijn neus weggekaapt door Red Bull-coureur Alex Albon. Volgens het Duitse RTL zijn de kansen voor de Nederlander om in de Formule 1 te debuteren niet voorbij. Volgens de Duitsers is er een gerede kans dat onze landgenoot naast Valtteri Bottas plaatsneemt bij Alfa Romeo Racing.

Nyck de Vries

Wanneer dat het geval is, gaat dat dus ten koste van Ferrari-protegé Antonio Giovinazzi. De Formule E-wereldkampioen valt ook onder het Mercedes-management en laat Toto Wolff nu een goed contact met Frédéric Vasseur hebben. In Zandvoort liet Wolff al doorschemeren De Vries de ruimte te geven, wanneer hij in de koningsklasse vn de autosport kan debuteren.

Dat Mercedes genoemd wordt als mogelijke motorenleverancier bij het Zwitserse team, staat volgens RTL los van een komst van De Vries. Vasseur heeft volgens de Duitser volledige vrijheid om over zijn coureurs te beslissen.

Is daarmee de toekomst van Giovinazzi gedaan in de Formule 1? Volgens RTL moet hij nog niet afgeschreven worden. Voor nu is Ferrari nog steeds de motorenpartner van Alfa Romeo. Het is de vraag of Fiat en de Agenelli-familie gaan accepteren dat er nog een Mercedes-coureur naar Hinwil komt. Andere coureurs die door RTL genoemd worden zijn overigens Nico Hulkenberg en Sebastian Vettel.

Vettel heeft naar verwachting een lange termijn contract bij Aston Martin. Mocht hij de knuppel in het hoenderhok gooien en plots toch vertrekken naar Alfa Romeo Racing. Dan komt daar een plekje vrij. Dan kan Hulkenberg zomaar van reservecoureur doorschuiven, of komt Nyck de Vries dan toch weer in beeld als Mercedes-protegé? Toto Wolff heeft immers ook goede contacten met Lawrence Stroll en Aston Martin Racing rijdt met de Mercedes-krachtbron.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS