Formule 1

Dr. Helmut Marko apetrots op Verstappen: “Max reed subliem”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juni 2024 04:31

Max Verstappen overklaste dit weekend opnieuw zijn teamgenoot Sergio Perez. De Nederlander kwam bijna een minuut eerder over de eindstreep van zijn Mexicaanse collega, die slechts vier schamele puntjes mee naar huis wist te nemen. Dr. Helmut Marko spreekt vol lof over de prestaties van de drievoudig wereldkampioen Formule 1.

Helmut Marko Max Verstappen

Perez moest het hele weekend zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot. In de twee weekenden voorafgaand aan de Grote Prijs in Barcelona, slaagde hij er niet in om naar de top tien te rijden in de kwalificatie. In Spanje reed hij in de kwalificatie naar de achtste positie, maar had hij drie plekken straf die hij nog moest inlossen vanuit Canada. Het contrast met Verstappen is groot. Hij liet zich opnieuw van zijn beste kant zien.

"Ik zou de prestatie van Max willen beoordelen als subliem, echt ongelooflijk”, begint Marko in gesprek met de internationale media. “Hij reed 66 ronden op de extreme limiet", vervolgt Marko trots. "De beslissende factor was de start en de inhaalactie op Russell. We wisten dat we die actie nodig hadden en hij deed het geweldig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS