Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De nieuwe Peugeot 9X8 mag Sebring missen, maar: "Ze moeten een evenement voor Le Mans racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2022 10:04 • Print artikel

Met de weigering van ByKolles voor de LMH van het FIA World Endurance Championship, is het de vraag of Peugeot ook dit jaar aan de start kan komen. Het Franse merk heeft immers gezegd dat zij pas gaan deelnemen, wanneer ze tevreden zijn met de uitkomsten van de testen. De eis van het WEC is immers dat LMH-auto’s niet van race-tot-race, maar een vol seizoen moeten rijden. Toch lijkt er een uitzondering gemaakt te worden voor het Franse merk. WEC-directeur Frederic Lequien laat weten dat Peugeot Sebring mag missen, maar in Spa toch čcht aanwezig moet zijn.

Peugeot_9X8_LMH_WEC_front

“Ze moeten een evenement daarvoor racen, dus verwachten we dat ze er in Spa bij zijn”, aldus Lequien tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Ik werk niet voor Peugeot, dus is het beter om hen te vragen of ze klaar zijn voor Sebring. Het gaat erg lastig worden om in Sebring te zijn, maar daarna is het een ‘ja’.” Het Franse automerk verklaarde eerder al dat het tijdspad erg krap is voor de nieuwe Peugeot 9X8. Het bedrijf heeft steeds aangegeven dat ze pas een besluit nemen over de inzet in races, na de eerste testen van de auto. De WEC-directeur zegt dat het voor hen belangrijk is dat de auto al voor de 24 Uren van Le Mans bij een race aan de start gestaan heeft, om zo deel te kunnen nemen aan het Balance of Performance-proces.

“We moeten de auto zien racen voor Le Mans”, vervolgt Lequien. “Het is gewoon de vraag van de BoP, om te analyseren en wat data te verkrijgen. Het is een sportieve vraag, niet commercieel.”

Peugeot_9X8_LMH_WEC_rearBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS