Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

De grote concurrentie van Max Verstappen komt uit Belgische hoek! Even voorstellen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2020 10:05 • Print artikel

Dit weekend staat in het teken van de Virtuele 24 Uur van Le Mans met deelname van vele grote namen. Zo doet Max Verstappen mee aan de etmaalrace samen met Lando Norris en simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu voor Team Redline. Zij kwalificeerden zich op de vijfde positie, maar concurrentie komt onder meer uit de Belgische hoek in de vorm van het E Team van WRT. Het is geen toeval, maar Dries Vanthoor (die in 2017 de GTE Am-categorie in de 24 Uur van Le Mans won met een Ferrari) is een van de twee ‘echte’ rijders, naast de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring 2017. De twee simracers in de WRT-equipe komen uit België, met Fabrice Cornelis en Arne Schoonvliet. Het viertal van e-Team WRT en de prototype met #30 mikt zonder enige twijfel op succes! En met de tweede startplaats is het Belgische team één van de grote kanshebbers. We zullen deze toppers even voorstellen!

Virual 24 H of Le Mans E team WRT

Een topbezetting voor het e-Team WRT
De proto #30, die e-Team WRT inzet bij de virtuele 24 Uur van Le Mans op 13 en 14 juni, zal heel wat bekijks hebben. Zowel door zijn look (wederom een creatie van Vanuf), maar ook door de kwaliteit van de rijders.

Zoals gewoonlijk snijdt Team WRT deze wedstrijd, zelfs al betreft het een virtuele, aan met een zeer hoog niveau van professionalisme. Technisch Directeur Sébastien Viger en de ingenieurs van het team, Wim Everaerts en Victor Famin, brengen al hun ervaring uit de echte wereld mee. En ook Andy Jaenen, die met zijn bedrijf Simtag de link legt tussen het virtuele en de realiteit, zal eveneens een bijzondere troef zijn. Naast zijn kennis van het simracen herinneren we ons uiteraard ook dat de Limburger vorig jaar spotter was bij de 24 Uur van Le Mans voor Keating Motorsports.

En wat te zeggen van de rijders? Hierbij de gedetailleerde voorstelling van de vier sterrijders die de kleuren zullen verdedigen van het e-Team WRT en, in eenzelfde adem, de Belgian Audi Club.

Dries Vanthoor
De 22-jarige Limburger is zonder twijfel een van de rijzende sterren uit de wereld van de GT-racerij. De jongere broer van Laurens heeft in snel tempo naam gemaakt en moet zijn kunnen niet meer bewijzen. Samen met het Belgian Audi Club Team WRT won hij met name de 12 Uur van Bathurst in 2018 en de 10 Uur van Suzuka in 2019, twee manches van de Intercontinental GT Challenge. Op zijn palmares treffen we eveneens een succes aan bij de 24 Uur van de Nürburgring in 2019 (met Audi), een zege in de 24 Uur van Zolder (2018) en… een triomf in de GTE-Am categorie van de 24 Uur van Le Mans 2017.

“Ik ben blij dat ik mag deelnemen aan de virtuele 24 Uur van Le Mans”, vertelt hij. “We hebben reeds een oefenwedstrijd achter de rug en die is zeer goed verlopen. We hebben een goed team en we zijn 100% gemotiveerd. We zullen uiteraard nog verder trainen en een betere set-up zoeken, maar alles is goed verlopen en mijn teamgenoten zijn zeer snel. Het zal geen eenvoudige race zijn, maar we gaan ons beste beentje voorzetten. Ik hoop dat het goed zal verlopen!”

Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde vormt sinds 2014 een van de pilaren bij Audi Sport customer racing. Op 18-jarige leeftijd werd hij kampioen in de ADAC GT Masters (de prestigieuze Duitse competitie) en de Zuid-Afrikaan heeft sindsdien zijn palmares enkel maar aangedikt. Winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring in 2017, vorig jaar voor de tweede keer kampioen in de ADAC GT Masters en laureaat in de 10 Uur van Suzuka met Team WRT, de immer lachende Kelvin is zonder twijfel een enorme troef voor een team.

“Ik sta te popelen om deze virtuele 24 Uur van Le Mans te betwisten met het e-Team WRT”, vertelt de jongeman -die op 20 juni zijn 24e verjaardag viert- enthousiast. “Ik verwacht dat het een van de grootste simracing evenementen ooit gaat worden. Er zijn zoveel prestigieuze namen bij de teams en de rijders! Nadat ons team de oefenrace won, is iedereen enorm gemotiveerd in de aanloop naar de grote afspraak. We verkiezen uiteraard om te racen op een echte piste, maar in afwachting van het hernemen van de echte competitie, is dit evenement een zeer leuke opportuniteit. We amuseren ons alvast erg met de ingenieurs en de drie andere rijders en ik moet bekennen dat ik enorm enthousiast ben.”

Fabrice Cornelis
Met zijn 20 jaar is Fabrice Cornelis een van de referenties in het Belgische simracing-landschap. De man uit Temse is een specialist van het iRacing platform en won de iRacing 24 Uur van Le Mans in LMP1 in 2018, mocht plaatsnemen op het GT3-podium in de iRacing 24 Uur van de Nürburgring in 2018 en 2019, net als bij de 24 Uur van Daytona 2019. Sinds 2018, is hij ook coach voor Pure Driving School, een driving-school op het iRacing platform. Zijn eerste samenwerking met het e-Team WRT, sloot hij af op de 2e plaats bij de virtuele 12 Uur van Monza, die georganiseerd werd door Creventic.

“Eerst en vooral moet ik, als Belg, zeggen dat het een immense eer is om de kleuren van het e-Team WRT te mogen verdedigen”, lacht Fabrice. “Mogen rijden voor dergelijk Belgisch team met zulk palmares maakt me fier. Ik ben ook zeer blij om team te mogen vormen met Kelvin en Dries, die zoveel ervaring hebben uit het echte racen. Ik moet ook de ingenieurs bedanken, want we hebben reeds hard gewerkt en ik heb enorm veel geleerd. We hebben een solide ambitie voor deze race en mikken op het best mogelijke resultaat. De virtuele 24 Uur van Le Mans winnen zou een droom zijn, maar net als in de echte racewereld, kan er ook bij simracing enorm veel gebeuren in 24 uur. Nadat ik twee jaar geleden de iRacing 24 Uur van Le Mans won in LMP1, wil ik graag dat succes herhalen op het rFactor2 platform met de proto van het e-Team WRT. Ik denk dat we over een goed team beschikken om te kunnen schitteren, dus, let’s go!”

Arne Schoonvliet
De vierde man in het team, Arne Schoonvliet, is misschien niet de meest gemediatiseerde rijder, maar zal niettemin een cruciale factor zijn. De 25-jarige Antwerpenaar (hij woont in Wuustwezel) is namelijk een van de specialisten van het rFactor2 platform. Naast andere wapenfeiten, sloot hij in 2018 onder andere af op de tweede plaats in het wereldkampioenschap GT3 op rFactor2.

“Dank aan Team WRT om mij op te nemen in dit project”, vertelt hij enthousiast. “Ik had enkele weken geleden niet durven dromen om deel te nemen aan een evenement van dit formaat. Zelfs in de virtuele wereld is het een enorme eer om de piste te delen met gerenommeerde namen uit de autosport. Ik heb het voordeel dat ik het rFactor2 platform goed ken en ik zal trachten om al mijn ervaring aan te wenden voor het team. De sfeer die ontstaan is de voorbije weken is zonder twijfel opmerkelijk en we zijn allemaal enorm gemotiveerd. Alleen dat al maakt het enorm leuk! Als we daarbij ook nog een mooi resultaat kunnen behalen, is dat enkel maar een mooie bonus.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS