Formule 1

De nieuwe naam van AlphaTauri is bekend: Visa CashApp Racing Bulls!

Uitgegeven door Peter Vader • 19 januari 2024 12:12

Het heeft best lang geduurd, maar de nieuwe naam de nieuwe naam van AlphaTauri is bekend: Visa CashApp Racing Bulls! De naam lekte uit nadat het Instagram-profiel van het team werd aangepast. Vanaf komend F1-seizoen zal deze naam gevoerd worden en is AlphaTauri definitief in de geschiedenisboeken verdwenen. ‘Racing Bulls’ zweefde al in de lucht als nieuwe naam, de twee hoofdsponsors Visa en CashApp completeren nu de teamnaam.

AlphaTauri_Nr3_Daniel_Ricciardo

Vergaande synergie!
De afgelopen weken had de CEO van AlphaTauri, Peter Bayer, al bevestigd dat hij in onderhandeling was met twee grote Amerikaanse sponsors, die erg enthousiast waren. De Amerikaanse invloed in de Formule 1 wordt met hun komst opnieuw vergroot. De naamswijziging is het slotakkoord van een grote omslag bij het team. Naast het integreren van onderdelen van de RB19 in de bolide van Racing Bulls, zal een deel van de aerodynamische staf van het Italiaanse team naar Milton Keynes verhuizen. Zij kunnen daardoor voortaan gebruik maken van de windtunnel van Red Bull. Het is duidelijk dat er een verdere samensmelting plaatsvindt van de huidige wereldkampioen met zijn zusterteam. De synergie is enorm!

"Red Bull F1 Marketing"
Volgens Motorsport is in Milton Keynes nu ook "Red Bull F1 Marketing" in het leven geroepen, een nieuwe marketing- en communicatieafdeling waar ook het AlphaTauri-personeel zal worden ondergebracht. Wat de twee sponsors betreft kan gezegd worden dat het geen kleintjes zijn. Zowel Visa als CashApp zijn twee giganten in de wereld van de digitale transitie en geldoverdracht, waarbij CashApp prominent aanwezig is op de markt in de Verenigde Staten en ook actief is in het Verenigd Koninkrijk. Maanden geleden was er ook sprake van een mogelijke betrokkenheid van kledingfabrikanten Hugo Boss en Adidas, maar rondom die twee merken bleef het na de geruchten helemaal stil.

Het is duidelijk dat het oude AlphaTauri, tegenwoordig dus Racing Bulls, dan ook met grote verwachtingen gaat deelnemen aan het F1-wereldkampioenschap 2024. Op 9 februari zullen alle ogen gericht zijn op het nieuwe team, wanneer het team hun nieuwe 2024-bolide zal onthullen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS