Autosport BE • Autosport BE Diversen

De mooiste wegen rond Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 september 2023 01:03

Dit weekend stond in het teken van de eerste editie van de Spa Francorchamps Revival. Op en rondom het Circuit van Spa-Francorchamps stond en dat in het gezelschap van Jacky Ickx, voor de deelnemers aan de Spa Francorchamps Revival een rondrit op het schema die door het team van Trajectoire was uitgestippeld. Het weer was ronduit uitzonderlijk en de Supercars en Hypercars van de GT Tour en de Oldtimers van de Classic Tour genoten van een tocht die op algemeen applaus werd onthaald. De rit eindigde in het hart van Spa en de avond stond synoniem voor een Garden Party in de Villa Royale van Balmoral.

Spa Francorchamps Revival

Lachende gezichten, complimenten en een zeer goede sfeer: op het ogenblik dat de deelnemers in hun moderne en klassieke auto's vrijdagavond onder de officiële Spa Francorchamps Revival-boog reden, was het duidelijk dat de sfeer erin zat. Voor de GT Tour komt er vanavond een einde aan het evenement dat werd opgezet door Jean-Pol Piron en Alain Degen. De deelnemers houden prachtige herinneringen over aan de tocht door de landschappen van Aywaille, Stoumont, Durbuy, La Roche-en-Ardenne, Burg-Reuland en Saint-Vith. Het was zonder meer een prachtige rit over een schitterend parcours.

Spa Francorchamps Revival

“Deze eerste editie is nu al een succes”, gaven de beide organisatoren eensgezind aan. “We wilden de toon zetten en de Spa Francorchamps Revival een richting geven en de start is meer dan geslaagd. We hebben een vijfjarige overeenkomst met de stad Spa en vanaf nu denken we al aan de tweede editie. De inrichting van het stadscentrum kon rekenen op de algemene goedkeuring en de partners hebben gezien hoe enthousiast het publiek was, dus de toekomst ziet er meer dan veelbelovend uit...”

Spa Francorchamps Revival

Bekende gezichten waren er ook tijdens deze tweede dag, met onder meer voormalig F1-Grand Prix-commentator van TF1, Pierre Van Vliet, die de legitimiteit van een dergelijk evenement in Spa en Francorchamps, de bakermat van de autosport in België, duidelijke erkende. Freddy Loix, een van de grootste rallyrijders van ons land, droeg de kleuren van Aston Martin Brussels en prees de kwaliteit van het parcours en de organisatie, waarbij hij het enthousiasme voor deze eerste editie deelde.

Spa Francorchamps Revival


Spa Francorchamps Revival

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS