Formule 1

De beste racegames op pc van 2024

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 juni 2024 14:00

Of je nu modderige circuits beheerst in Dirt Rally 2 of het prachtige Mexico van Forza Horizon 5 omarmt, dit zijn de beste racegames die er zijn. Voordat je achter het stuur stapt, raden we je aan een controller aan te sluiten in plaats van een muis en toetsenbord te gebruiken – of, nog beter, een stuur aan te schaffen. Dit maakt de speelervaring beter, terwijl je dan waarschijnlijk ook beter presteert. Dus, bestel nu een stuur, terwijl je wacht tot deze bezorgd is, kun je gokken bij een legale bookmaker. Speel dan de volgende racegames op je computer!

null

Forza Motorsport
In wat technisch gezien de achtste game in de Forza Motorsport-serie is, gaan we terug naar het begin in een reboot van de serie. In de hifi-racesimulatie, die klassieke circuits uit de Forza Motorsport-games opnieuw bezoekt, zie je hoe je door Maple Valley en Le Mans dwaalt in graphics met de hoogste definitie, met verbluffende ray tracing die dag en nacht voor de mooiste sfeer zorgt. Forza Motorsport kopen met je creditcards raden we dan ook absoluut aan.

Forza Horizon 5
De meest recente arcade-racer van Playground Games, die een plek op onze lijst inneemt, los van de Motorsport-serie, laat de Britse eilanden achter zich en brengt het feest naar Mexico. De kaart van Forza Horizon 5 is 50% groter dan die van Horizon 4 in Groot-Brittannië, en staat vol met open woestijnwegen, schilderachtige Mexicaanse stadjes en adembenemende canyons. Voortbouwend op de verbluffende seizoenseffecten van de vorige games die de omgeving tot leven brengen, krijg je in Horizon 5 te maken met stormen die in een mum van tijd een woeste wind kunnen veroorzaken.

Dirt Rally 2
Als je de tempogegevens van je aandrijfas niet kent, is Dirt Rally 2 niet het racespel voor jou. Als je op zoek bent naar een ontspannen rijervaring, waarbij je net iets sneller van A naar B wilt komen dan normaal tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer, probeer dan Dirt 5. In Dirt Rally 2 lanceert je bijrijder instructies, cijfers en aanwijzingen snel en snel op je af. Als je de afwisselende terreinen en haarspeldbochten niet aankunt, bots je voor je het weet tegen een boom aan.

Project Cars 2
Het is je misschien opgevallen dat echte auto's zelden de berm in rijden op het moment dat je de stuur- en acceleratie-input durft te combineren. Ze zijn behoorlijk goed in het omzeilen van bochten – het is bijna alsof een ingenieur tijdens het ontwerpproces over het probleem heeft nagedacht. Prestatieauto's in Project Cars 2 zijn weliswaar zeker gevoeliger voor terugbijten, maar zijn zelfs nog beter in het hele bochtengedoe.

GRID Legends
De GRID-serie heeft vele iteraties ondergaan, maar de modus voor één speler in de nieuwste game Legends is geïnspireerd op de Drive to Survive-serie van Netflix, een gedramatiseerde documentaire gericht op de Formule 1. Het bevat real-life interviews met fictieve personages en racescenario's waarin je het opneemt tegen verschillende rivalen, in een poging naam te maken in de autosport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS