Formule 1

De FIA opent een officieel onderzoek inzake de beschuldigingen tegen Toto Wolff

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2023 08:01

De beschuldigingen van meerdere teambazen die zijn neergelegd bij de FIA, hebben ertoe geleid dat de FIA heeft besloten om een onderzoek te openen naar Toto en Susie Wolff. Het echtpaar zou verwikkeld zijn in een belangrijk belangenconflict. De Oostenrijkse Mercedes-teambaas wordt ervan beschuldigd zijn persoonlijke relatie met zijn vrouw Susie te hebben misbruikt om vertrouwelijke informatie voor zijn eigen voordeel te ontvangen, zonder deze met de overige teams te delen.

Susie_Wolff_and_Toto_WolffSusie Wolff en Toto Wolff

In maart van dit jaar werd Susie Wolff aangesteld als algemeen directeur van de F1 Academy, een volledig vrouwelijk kampioenschap geboren uit de ter ziele gegane W Series. De aanleiding voor de zaak was een opmerking van Wolff zelf tijdens de laatste bijeenkomst van de F1-commissie in Abu Dhabi, gebaseerd op vertrouwelijke informatie waarvan niemand anders op de hoogte was. Dit zou de teamchefs erg wantrouwend hebben gemaakt, die het incident onmiddellijk zouden hebben gemeld aan FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Als reactie hierop heeft de Arabische president naar verluidt de Compliance-afdeling van de FIA gevraagd de zaak te onderzoeken, zo meldt het Britse Autosport. “De FIA is op de hoogte van speculaties in de media rond de vermeende overdracht van vertrouwelijke informatie aan een F1-teambaas door een lid van het FOM-personeel ”, staat er in een vandaag uitgegeven verklaring. “De afdeling Compliance van de FIA onderzoekt de zaak.” Iedereen is nu nieuwsgierig hoe de FIA deze hekele zaak gaat behandelen. Noch de Formule 1, noch de geďnteresseerde partijen hebben op dit moment publiekelijk gereageerd. Wordt vervolgd...Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS