Autosport NL • BRL V6

Danny van Dongen pakt eerste overwinning in BRL-V6

Uitgegeven door Casper Bekking • 6 juni 2012 13:14

Afgelopen Pinksterweekend kwam op de Raceway Venray de Benelux Racing League in actie op de Ż mile high speed oval. Ruim 8000 race fans waren al in alle vroegte afgereisd om maar niets van de races van de Stockcars en BRL te hoeven missen. Danny van Dongen en Marcel Peters, beiden uitkomend voor het CollÚ Rental & Sales BRL-V6 Racing Team uit Sittard, lieten weer van zich horen met mooie resultaten.

Colle Racing

Danny van Dongen: "Ja ik heb mijn draai gevonden in de BRL en het team heeft super werk verricht zodat de CollÚ Rental & Sales BRL-V6 weer optimaal aan de start verscheen. De eerste manche zat ik mooi in de kopgroep maar door een kleine tik kwam ik op het vuile gedeelte bovenin waardoor ik enkele plaatsen prijs moest geven en eindigde ik als vijfde. Manche 2 ging super en pakte de eerste plaats, vˇˇr Jacky van der Ende. Het was hard werken gezien Jacky van der Ende, Renger van der Zande en Barrie Maessen dicht achter me zaten en aasden op een fout die ik niet maakte. Een mooie eerste overwinning in de BRL-V6."

Colle Racing

"De finale gaf goede vooruitzichten voor de punten. Direct na de start zat ik weer in gevecht met Jacky van der Ende om de eerste plaats. Het was stuivertje wisselen tussen ons waardoor ik net iets te kort kwam om Jacky te passeren. Desondanks heb ik goede punten gescoord waardoor ik als tweede eindigde in het dagklassement."

Voor Marcel Peters verliep deze racedag anders dan gepland. De jonge Duitse CollÚ Rental & Sales BRL-V6 coureur kwam niet verder dan de subtop. Maar desondanks pakte hij de nodige punten voor het klassement. Tijdens de finale moest hij helaas verstek laten gaan.

Colle Racing babes

Uitslagen Pinkstermaandag 28 mei Raceway Venray BRL-V6
Manche 1:
1 Jacky van der Ende
2 Renger van der Zande
3 Barrie Maessen
4 Nick Aerts
5 Danny van Dongen
9 Marcel Peters

Manche 2
1 Danny van Dongen
2 Jacky van der Ende
3 Renger van der Zande
4 Barrie Maessen
5 Jeroen Reijntjens
8 Marcel Peters

Finale
1 Jacky van der Ende
2 Danny van Dongen
3 Renger van der Zande
4 Barrie Maessen
5 Bert van der Zweerde

De volgende race van de Benelux Racing League zal verreden tijdens het World Cup Stockcar f1 & F2 weekend 18/19 augustus op Raceway Venray.

Kijk HIER voor meer over CollÚ

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS