Autosport NL • BRL V6

Danny van Dongen in actie in de BRL V6 voor Collé Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2012 00:13

Op maandag 9 april (tweede Paasdag) vinden de eerste races plaats in de BRL (Benelux Racing League) op Raceway Venray 'Fastest ½ mile high speed oval from Europe'. "Dit raceseizoen komt Collé Rental & Sales aan de start met twee nieuwe BRL-V6 coureurs", lichtte teambaas Frans Collé toe. Naast de BRL-V6 die op de '½ mile high speed oval' rijden zullen er races plaatsvinden op de vernieuwde 'short oval' in de klasse Stockcar F1, Stockcar F2, National Hot Rod en de Saloon Stockcar. Frans Collé, de succesvolle ondernemer van het Sittardse bedrijf Collé Rental & Sales, dat flink aan de weg timmert met de verhuur van grootmaterieel, zoals verrijkers, hoogwerkers, grondverzetmachines, en meer, is al jaren een fan van autoraces en nodigt tijdens de raceweekenden diverse gasten en relaties uit. Die krijgen zo een leuk uitje in de vorm van een day at the races. Zijn raceteam Collé Rental & Sales is al jaren een garantie voor overwinningen. Zijn nieuwste aanwinst is Danny van Dongen. De Zandvoortse autocoureur neemt de Collé Rental & Sales BRL-V6 over van Sandor van Es (BRL-V6 kampioen van 2006 en vice kampioen 2007, 2008).

Colle Racing Rental en Sales Sittard

Danny van Dongen uit Zandvoort alias 'La Bomba', is geen onbekende in de BRL-V6. In 2007 reed hij al een compleet seizoen in de klasse, met als resultaten onder meer een derde en twee vierde plaatsen. "Toen Frans mij belde, was ik meteen geïnteresseerd", aldus Danny. "Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn ervaringen in de BRL-V6. Het is een competitieve raceklasse, met snelle auto's. De kalender van het kampioenschap valt niet samen met de andere klasse waarin ik dit jaar uitkom. Daarnaast is het rijden op een oval voor mij nieuw en een grote uitdaging."

Danny van Dongen

De 29 jarige Danny is een echte GT-specialist. Hij racete onder meer met de Marcos Mantis en de 600 pk sterke Marcos LM600, Audi R8 LMS en Corvette C6. Danny boekte onder meer zeges in het Spaans GT kampioenschap, Dutch GT4 en de Dutch Supercar Challenge. De Zandvoorter behaalde podiumplaatsen in het prestigieuze Belcar kampioenschap en won in 2003 de Belcar Juniortitel.

In het voorprogramma van de Stockcar F1, Stockcar F2, National Hot Rod en de Saloon Stockcar wordt een 'Ukke Pukke Race' verreden. Dit is een race voor kinderen t/m 12 jaar die enkele ronden achter de Pace Car van Raceway Venray mogen rijden.

Bekijk HIER de goedverzorgde website van Collé

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS