Formule 1

Daniil Kyvat helemaal klaar met Alex Albon: "Onprofessioneel, niet verwacht van iemand van zijn niveau"

Uitgegeven door Bart • 12 oktober 2020 10:07

In ronde 17 van de Eifel Grand Prix was de race zo goed als over voor Daniil Kvyat. De Rus van AlphaTauri verremde zich in de chicane, werd vervolgens ingehaald door Alex Albon en de teamgenoot van Max Verstappen keerde te snel terug op de racelijn. Daarmee reed hij de voorvleugel van de AlphaTauri eraf. Kvyat moest een volledig rondje zonder voorvleugel rijden, reed de race nog wel uit, maar meer dan een 15e plaats zat er niet meer in.

Daniil Kvyat


Kvyat kon er na afloop nog niet bij hoe Albon zijn actie gepland had. "Ik begreep echt niet waarom hij dat deed", aldus Kvyat voor de camera van Sky Sports F1. "Ik vond het onprofessioneel en een erg slechte inschatting van de situatie. Dit verwacht je niet van een coureur van zijn niveau. Hij racet al best wel lang."

De aanrijding betekende einde race voor de Rus. "Mijn race was geruďneerd. Ik moest een heel rondje langzaam rijden met een beschadigde voorvleugel. Er was bovendien schade aan mijn vloer en de koeling van de remmen. Daardoor werd het erg moeilijk. Ik miste veel downforce en kon alleen maar hopen voor regen of iets anders geks dat zou gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS