Formule 1

Daniel Ricciardo erkent dat hij met Ferrari sprak: "Ik zie wel waarom Carlos bij het team past"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2020 17:07 • Print artikel

Daniel Ricciardo geeft toe gesprekken gevoerd te hebben met Ferrari, voordat hij de overstap naar McLaren maakte voor het seizoen 2021. De Australiër tekende met zijn overstap van Renault naar het F1-team Woking een meerjarig contract om daar Carlos Sainz te vervangen. De Honeybadger werd al meerdere keren in zijn carrière gelinkt aan een stoeltje bij de Scuderia en had in 2018 al gesprekken met Ferrari, toen hij zijn positie bij Red Bull overwoog. Voor 2021 leek hij in de hotseat te zitten om de plek van Sebastian Vettel over te nemen, maar uiteindelijk maakte Ferrari de keuze voor Carlos Sainz.

Daniel Ricciardo F1 McLaren bedachtzaam

“Er waren een aantal jaren terug al gesprekken. En die gingen door tot en met nu”, aldus Ricciardo in gesprek met CNN. “Dus ja, dat ontken ik niet. Maar het kwam nooit echt tot bloei. Iedereen zegt dat we zo goed bij elkaar passen, blijkbaar, met mijn naam en mijn achtergrond. Maar ja, ik probeer echt in elk situatie niet emotioneel meegetrokken te worden. Ik zie dat Carlos prima bij het team past. Dus beschouw ik het niet als: ‘Waarom ik niet?’ Ik kijk er juist naar als: ‘Ja, Carlos had een erg sterk 2019’. Hij is op dit moment hot en ik denk dat het goed past voor waar Ferrari nu staat.” Overigens voerde Ricciardo ook in 2018 al gesprekken met McLaren, maar koos hij uiteindelijk voor Renault. Ondertussen heeft McLaren een enorme progressie gemaakt en eindigde vorig jaar als vierde in het constructeurskampioenschap.

“Ik denk dat een beslissing nooit zwart/wit is en ik kan je ook geen zwart/wit antwoord geven”, legt de Australiër uit. “Er was niet één moment dat het licht plotsklaps ging branden en zei: ‘Ja, dit is wat we moeten doen’. Tegelijkertijd was er niet iets wat ik in McLaren als minder zag, iets wat negativiteit creëerde of dat er iets niet was bij Renault. Het was het moment dat ik creëerde hoe verder te gaan. De gesprekken met McLaren gaan zelfs veel verder terug in de tijd, ik denk 2018, en ik denk dat ze in de loop van de tijd goed doorgegaan zijn. Het is duidelijk dat de beslissing niet op stel en sprong genomen is. Ik denk dat de twee met elkaar vergelijken, ook niet eerlijk is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS