Formule 1

Daniel Ricciardo: "Ik weet eigenlijk niet zoveel van de auto"

Uitgegeven door B Kaligis • 9 januari 2022 11:05 • Print artikel

McLaren F1-coureur Daniel Ricciardo heeft laten weten dat hij niet heel veel verstand heeft van het technische aspect van de Formule 1.

Daniel Ricciardo

Autocoureurs als Alain Prost, Ayrton Senna, Sebastin Vettel en Michael Schumacher staan erom bekend dat ze alles van over hun auto wisten. De fascinatie om alle technische foefjes te weten is zeker niet toebedeeld aan de goedlachse Australiër.

In de Australische podcast Gypsy Tales vertelde hij dat hij zich bewust verreweg houdt van de technische kant. Het geeft hem naar eigen zeggen een zorgenvrije rijstijl. “Ik weet eigenlijk niet zo veel over de auto. Ik stop liever mijn energie in het rijden”, aldus Ricciardo.

Volgens hem zorgt het ervoor dat hij kan racen met een zorgeloze houding. “Ik denk dat ik er beter van ga rijden, beter van ga presteren en dat het de druk voor deel wegneemt.”

Net als andere coureurs die eind 2020 van team ruilde, had ook Ricciardo moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe auto. Zijn hoogtepunt kwam in Italië, toen hij de race wist te winnen en samen met Lando Norris wist te zorgen voor de eerste 1-2 finish van McLaren sinds 2010.

Ook komend seizoen komt de Australiër weer in de actie voor het Britste McLaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS