Formule 1

Daniel Ricciardo, 'social media-coureur', moet met pensioen na aanhoudende vernietigende kritiek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2024 17:07

Drievoudig Grand Prix-winnaar Johnny Herbert is het eens met het commentaar van Jacques Villeneuve op Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo RB F1


Villeneuve, die nooit om een mening verlegen zit, raakte in een woordenstrijd verwikkeld met de vroeger vaak overschatte Ricciardo tijdens het Grand Prix-weekend van Canada, toen de Frans-Canadees wees op de voortdurende strijd die Ricciardo heeft gehad om zijn oude glorie terug te winnen.

Villeneuve, die als kenner optrad bij Sky F1 in Montreal, zei: "Waarom zit hij nog steeds in de F1? We horen nu al vier of vijf jaar hetzelfde: we moeten de auto beter maken voor hem. Sorry, dat is al vijf jaar zo."

Johnny Herbert heeft zich over het onderwerp uitgesproken en de incidentele FIA-steward zei dat hij het eens was met de beoordeling van Villeneuve.

"Daniel Ricciardo is een social media-coureur", vertelde hij aan Lord Ping. "Ik zag wat Jacques zei en de manier waarop hij het zei (over Daniel Ricciardo die een social media-coureur is). Het was de waarheid. Sommige mensen houden soms niet van de waarheid. Jacques was spot on."

"Het gebeurt nu niet voor Daniel. Dus het is tijd voor hem om zijn helm aan de wilgen te hangen. Dat meen ik oprecht. Veel mensen zullen dat niet leuk vinden. Maar het is waar. Hij moet presteren en zodra de prestaties weg zijn, ontstaat er een vraagteken. Hij gelooft er nog steeds in. Als iemand negatief is, zoals Jacques, zegt Daniel bijna: 'Je weet niet waar je het over hebt.'"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS