Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

DaniŽl Ligier neemt deel aan seizoen 2021 van het Franse Formule 4-kampioenschap

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 22 maart 2021 10:01

De Nederlandse DaniŽl Ligier (15) neemt voor het tweede seizoen deel aan het Franse Formule 4-kampioenschap 2021. Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekenden op verschillende circuits in Frankrijk, ItaliŽ en Hongarije, te beginnen in april 2021. Na dit seizoen Formula 4 wil hij doorstoten naar het volgende niveau in de Formule-racen: Formula Alpine.

DaniŽl Ligier neemt deel aan seizoen 2021 van het Franse Formule 4-kampioenschap

De FFSA (Fťdťration FranÁaise du Sport Automobile) organiseert samen met Renault en andere sponsors het Franse Formule 4-kampioenschap om getalenteerde jonge coureurs van over de hele wereld de kans te bieden hun autosportcarriŤre te lanceren, die mogelijk leidt tot racen in categorieŽn als GT, endurance, Formule E en Formule 1.

Dit jaar wordt DaniŽl opnieuw gecoacht door Denis Plichet, die instructeur was bij Winfield, het meest gerenommeerde trainingscentrum voor autoraces ter wereld, met een trackrecord van 33 Formule 1-coureurs. Plichet heeft meer dan 30 jaar ervaring, is met pensioen en neemt slechts een paar studenten per jaar aan. Hij coachte onder meer de Formule 1-coureurs Pierre Gasly en Jean-…ric Vergne.

Voor de overwinning
DaniŽl Ligier begon op achtjarige leeftijd met hobbykarten en voegde zich begin 2019 bij het professionele PDB Racing Team. Hij nam deel aan drie Nederlandse kampioenschappen in 2019 en won het Nederlands kampioenschap in de categorie GK4 Junior Nationaal. Ondanks steeds terugkerende mechanische problemen eindigde Daniel tijdens zijn eerste Formule 4-seizoen in 2020 in de top tien in zes races, behaalde hij zijn eerste pole position en eindigde hij als tweede in de juniorencategorie van het kampioenschap. DaniŽl, een officiŽle NOC*NSF topsporter, bereidt zich nu met niet-aflatende motivatie voor om in 2021 op het hoogste niveau te presteren. "Ik heb veel zin in het komende seizoen en ik ga alles geven om het kampioenschap te winnen," zegt DaniŽl.

DaniŽl Ligier neemt deel aan seizoen 2021 van het Franse Formule 4-kampioenschap

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS