Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Corvette Racing rijdt volledig FIA WEC in 2022: "Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2021 19:19 • Print artikel

Corvette Racing heeft haar deelname in de GTE-Pro voor het seizoen 2022 in het FIA World Endurance Championship bevestigd. Het Amerikaanse merk komt met één Corvette C8.R naar het kampioenschap. Daarmee krijgen Porsche en Ferrari er een concurrent bij in de klasse. Tommy Milner en Nick Tandy nemen plaats in de Amerikaanse bolide. Alexander Sims voegt zich in Le Mans bij het tweetal.

Corvette Racing

“Het is een gave en nieuwe uitdaging om een volledige seizoen in de WEC te doen”, reageert Milner. “Toen de beslissing werd genomen, werd mijn voorkeur gevraagd naar wat ik zou willen doen in 2022. Het mag duidelijk zijn dat ik van elk jaar dat ik in de IMSA was van alle evenementen genoten heb. Maar de kans om te racen op andere bekende circuits met mooie verhalen, waar ik nog nooit ben geweest, in een Corvette en in het WEC, is ongelofelijk. We moeten kijken hoe het is om een normale WEC-race te rijden zoals toen ik vorig jaar met het team racete in Spa. Het hebben van die ervaring gaan een voordeel geven voor 2022.”

“Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging”, aldus Tandy. “Ik deed voor het laatst aan een volledige seizoen in het FIA WEC mee in 2017. Dus ik weet wat het kampioenschap inhoudt. Ik kijk er vooral naar uit om met de Corvette mee te doen op banen en evenementen, waar we nog nooit eerder geracet hebben. Het mag duidelijk zijn dat ik dit jaar betrokken ben bij het volledig IMSA-seizoen en Le Mans, maar het rijden van de C8.R in 6- en 8 uurs evenementen die het WEC houdt, is iets wat onbekend is voor ons bij Corvette Racing. Naar het wereldkampioenschap gaan is iets waar veel mensen voor deelnemen, dus kijk ik uit naar wat ons te wachten staat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS