Autosport NL • Radical Cup

Coronel Racing strandt in zicht van haven

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2011 14:23 • Print artikel

ZANDVOORT - Het Coronel Racing Team was met de Radical SR3-RS op weg naar een nieuwe zege in het Winter Endurance-kampioenschap tijdens de Final 4 op Zandvoort, maar coureurs Bertus Sanders en Marc Koster zagen de finish uiteindelijk niet. Met nog vijftien minuten op de klok begaf de versnellingsbak het en zagen zij de overwinning letterlijk in rook opgaan.

Na de overwinning tijdens de 4 uur van Zandvoort was het nu de beurt aan Sanders en Koster om de Coronel Racing Radical SR3-RS aan een tweede overwinning te helpen tijdens de laatste race in het WEK, de Final 4. Koster maakte deel uit van het team dat tijdens de 4 uur van Zandvoort de endurancerace won en kende de Radical inmiddels goed. Sanders had wat testkilometers achter de rug, maar race-ervaring met de Radical had hij nog niet.

Zondag 6 maart werd in de ochtend een kwalificatiesessie van een half uur verreden en het was meteen druk op de baan. Het Coronel Racing Team wachtte met naar buiten gaan tot de meeste equipes hun ronden gereden hadden en sloegen hard toe. Sanders zette een 1.42.518 op de klokken en was daarmee de snelste op de baan en 0,329 seconden sneller dan de DNRT V8 van equipe De Laat en Verheul.

Koster startte vanaf pole, maar wist de eerste plaats niet vast te houden. De snelle DNRT V8 en de V8 Star pakte de lichte Radical al voor de Tarzanbocht en Koster moest aansluiten. Wat volgde was een mooie inhaalrace en al snel profiteerde Koster van de snelheid en het lage gewicht van de Radical en na een aantal ronden pakte Koster de leiding in de race. Het leek wederom een showrace te worden voor de Coronel Racing Radical en ook Sanders wist tijdens zijn stint de voorsprong uit te bouwen. Halverwege de race was de voorsprong een comfortabele twee ronden en reden ze veruit de snelste tijden. Alles leek te kloppen totdat ze vijftien minuten voor het einde van de race problemen kregen met de versnellingsbak. Sanders reed de Radical de pits in voor een check en Coronel Racing Team besloot om de gok te wagen en reed een paar minuten later in leidende positie de pits weer uit tot hij strandde in de Tarzanbocht. De bak had de geest gegeven en de race was voorbij met de haven in zicht.

Toch heeft de Radical RS3-Rs van het Coronel Racing Team laten zien dat dit een serieuze auto is waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden. Ondanks de uitval domineerden Koster en Sanders het hele weekend. De twee races in het WEK waren een goede test voor het komende seizoen, waar Coronel Racing Team tijdens de Paasraces opnieuw in actie zal komen in de Radical Benelux Cup waar twee races van 50 minuten verreden gaan worden.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS