Autosport NL • BRL V6

Collé Rental en Sales: proud to present Jochen Habets

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2012 00:14

Collé Rental & Sales heeft een eigen raceteam dat actie is in de BRL V6. Al vele jaren was Collé Rental e Sales het te kloppen team. Buiten de BRL V6 heeft Frans Collé een samenwerking met diverse coureurs. Ditmaal in de shijnwerpers: Jochen Habets. Habets is een talentvolle jonge coureur, geboren in Heerlen en woonachtig in het Belgische Lanaken. Van 2003 tot en met 2005 was hij actief in de karting met deelname aan nationale en Europese kartsport waar hij vele podium plaatsen behaalde.

Jochen Habets Collé Rental en Sales

In 2006 maakte hij de overstap van het karten naar de autosport en wel in de Collé Rental & Sales BRL-Light. Deze BRL-Light reed samen met de BRL-V6 serie in het Benelux Racing League kampioenschap. In 2007 was Jochen actief in de Mini Cooper Cup. In 2008 werd hij vice-kampioen in de DSC met een Renault Megane Trophy waar hij ook in 2009 actief in was.

In 2010 kwam hij uit in de DSC in de GT3 Cup in een Porsche 997 en vervolgens in 2011 in de World Series by Renault Megane trophy. Nu in 2012 is Jochen rijdend in een BMW Z4 in de Blancpain Endurance Series.

“De samenwerking met Collé Rental & Sales uit Sittard is super. Frans Collé is namelijk een goede zakenrelatie en vriend binnen onze familie. De naam van Collé is daarom ook duidelijk zichtbaar op mijn auto.
Ik ga met vol vertrouwen dit race seizoen tegemoet en hoop vele mooie resultaten te behalen voor mijn team maar vooral ook voor onze sponsoren”, aldus Jochen Habets.

In 2012 neemt Habets deel aan de Blancpain Endurance Series. Habets racet daarin samen met Simon Knap (NL) en Andrew Danyliw (Canada) in de BMW Z4 van DB Motor Sport. Tijdens de eerste race op het Autodromo Nazionale di Monza in talie behaalde het trio in een deelnemersveld van 55 racekanonnen in de PRO-AM klasse een fraaie tiende plek. De volgende race in de Blancpain Endurance Series wordt verreden op Silverstone (Engeland) 2 en 3 juni.

Meer informatie!
Jochen Habets www.jochenhabets.nl
DB Motorsport www.dbmotorsport.nl
Collé Rental & Sales www.colleracing.nl

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS