Autosport NL • Formule BRL

Collé Racing zet jong talent in bij Formule BRL

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2008 08:21 • Print artikel

Thomas Hylkema bemandt de Formule BRL van Collé Rental & Sales tijdens de Rizla Racing Days. Op 2 en 3 augustus debuteert deze nieuwe formulewagenklasse met een demo-race op het TT-circuit van Assen. De 19-jarige Hylkema verschijnt met de nieuwe, in Collé Rental & Sales blauwe kleur uitgedoste, Formule BRL.

Thomas Hylkema in Collé Rental 7 Sales Formule BRL

De keuze om Thomas Hylkema in de zetel van de Collé Rental & Sales Formule BRL te laten plaatsnemen is logisch. Thomas is een oude bekende binnen het succesvolle team. We zagen hem al schitteren in de Collé Rental & Sales – Toro BRL Light gedurende het seizoen 2006. Daar won Thomas de race op de Nürburgring en vertrok een keer van pole position in Zolder.

Thomas Hylkema: “Ik vind het ten eerste natuurlijk prachtig dat ik hier voor gevraagd word! Na mijn seizoen in het BRL Light kampioenschap draag ik het Collé Rental & Sales Team nog altijd een warm hart toe. Ik ben daarna overgestapt naar het Duitse Formule BMW en het Formule Renault 2.0 kampioenschap. De Formule BRL schijnt een heuse primeur te gaan worden tijdens het altijd drukbezochte Rizla Racing Days-weekend in Assen; ik voel me dan ook wel enigszins vereerd dat teameigenaar Frans Collé mij hier voor benaderd heeft!”

Formule BRL; krachtige Formulewagen

Dit is een mooie uitdaging voor Thomas die dit jaar debuteert in het prestigieuze Britse kampioenschap Formule Renault 2.0. Het motorvermogen van deze Formule Renault bedraagt circa 200 PK, terwijl de krachtbron van de Formule BRL circa 320 PK levert. Voor Thomas Hylkema is deze afwisseling uiterst leerzaam in de eerste jaren van zijn autosportcarrière.

Frans Collé: “De keuze voor Thomas Hylkema is natuurlijk niet zo maar uit de lucht komen vallen. Thomas kennen we al van zijn deelname in de Collé Rental & Sales – Toro BRL Light. Nadien is Thomas ingestapt in de wereld van Formule BMW en Formule Renault 2.0. We kunnen dus wel concluderen dat Thomas meer dan voldoende ervaring heeft in de Formule-wagens. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we er samen een mooi weekend van zullen maken!”, aldus Frans Collé.

De laatste hand wordt gelegd aan het race-klaar maken van de Collé Rental & Sales – Toro/Clubcar Formule BRL wagen. Het beloofd een fantastisch weekend te worden met zo’n primeur als de Formule BRL, die voor het eerst aan het publiek getoond zal worden!

Bent u ook nieuwsgierig naar de races van de Formule BRL? Kom dan ook naar Assen om de negende editie van de Rizla Racing Days te bekijken!

Klik hier en download gratis tickets

Download hier een gratis ticket (geldig voor zondag 3 augustus, alle tribunes) of bezoek voor meer informatie één van de onderstaande websites:

Gratis Tickets

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS