Autosport NL • BRL V6

Collé Racing maakt zich op voor heet dagje racen...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 augustus 2012 11:17

Sittard - Na de zonnige Pinksterraces zullen de beide BRL-V6 coureurs Danny van Dongen en Marcel Peters van Collé Racing, komend World Cup weekend 18 en 19 augustus zeker weer van zich laten horen. "Dit is hét race-evenement van het jaar waar duizenden internationale racefans naar toe komen. Zelfs een mega-invasie van Engelse coureurs verschijnt aan de start in diverse raceklassen zoals de World Cup in de Stockcar F1. De weersvoorspellingen zien er ook goed uit en tevens hoop ik op mooie races. Maar vooral op goede noteringen van onze topcoureurs”, laat Frans Collé, teammanager van Collé Rental & Sales optekenen.

BRL Racing Collé Racing aan kop

Groot deelnemersveld in BRL-V6
Ruim 20 BRL-V6 coureurs gaan de strijd aan om voldoende punten voor het klassement veilig te stellen. Onder hen weer vele bekende coureurs, waaronder Jacky van der Ende, Renger van der Zande, en natuurlijk niet te vergeten Barry Maessen en Niels Bouwhuis. Uiteraard behoren de Collé Rental & Sales coureurs, Danny van Dongen en Marcel Peters, tot de favorieten voor de eindzege in de BRL-V6 klasse.

Op een droge ½ mile high-speed oval, is een spannende race te verwachten. Het brute racegeweld van de vele V6 motoren zal alle racefans laten genieten van top & close racing. “Met zijn drieën, vieren naast elkaar door de bocht. Waar zie je dit nog meer?’, aldus een trouwe racefan.

Naast de BRL-V6 klasse rijdt ook de European Late Model Serie (ELMS) op de ½ mile oval. Diverse deelnemers uit Engeland, Frankrijk, België en Nederland zullen, in deze Nascar look raceklasse, voor het nodige vuurwerk zorgen.

Stockcar F2

World Cup races short oval
Dit is hét weekend waar iedere Autospeedway fan naar toe leeft. Op de ¼ mile ‘short oval‘ wordt gestreden voor de World Cup titel Stockcar F1 en F2. Ook zijn de traditionele autospeedway-klasses (zoals National Hotrod, Saloon Stockcar en Landstockcars F1) aanwezig.

Christan Weijenberg, rijdend met #38 in de Stockcar F2-klasse, houdt de kleuren van Collé Rental & Sales hoog. Als regerend kampioen is hij gebrand om de titel voor 2012 ook veilig te stellen.

Op zondag wordt in het voorprogramma ‘Ukke Pukke Race’ verreden. Dit is een race voor kinderen t/m 12 jaar die enkele ronden achter de Pace Car van Raceway Venray mogen rijden.

Collé Racing coureurs Danny van Dongen en Marcel Peters

Wedstrijdkalender BRL 2012
30 september Zaterdag Finaleraces Raceway Venray

Wedstrijdschema BRL Raceway Venray zaterdag 18 augustus
09.50 – 10:10 uur Vrije training
11:20 – 11:40 uur Kwalificatie
12:50 – 13:10 uur 1e Manche
14:30 – 14:50 uur 2de Manche
16:10 – 16:30 uur Finale

Wedstrijdschema BRL Raceway Venray zondag 19 augustus
13:20 – 13:40 uur 1e Manche
16:00 – 16:20 uur 2de Manche
17:40 – 18:00 uur Finale

Voor meer informatie kijk eens op de site van Collé Rental & Sales en op Collé Rental & Sales BRL-V6 Racing Team

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS