Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Colin Kolles wil nog geen commentaar geven! Inschrijving LMH ByKolles met legendarische naam Vanwall afgewezen

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 10:06 • Print artikel

De inschrijving van ByKolles voor het FIA World Endurance Championship van 2022 met de Le Mans Hypercar onder de naam Vanwall is afgewezen voor homologatie. Senior medewerkers van het team hebben aangegeven dat de door hen gebouwde Vanwall Vandervell LMH niet op de aankomende inschrijvingslijst gaat staan, nadat zij een melding ontvangen hebben.

Colin Kolles By Kolles Vanwall

De reden hiervoor is de afwijzing, zo meldt Sportscar365, is het feit dat nieuwe non-hybride prototype het volledige homologatie proces nog niet heeft afgerond. ByKolles heeft haar aanvraag voor het volledige seizoen reeds ingediend en betaald, maar zou een onder voorbehoud gemaakt hebben voor de 1.000 Mijl van Sebring, waardoor het debuut in mei in Spa zou plaatsvinden. Het team zou dan voldoende tijd hebben om de pre-homologatietest af te ronden. De grote vraag is dus nu wanneer de bolide van ByKolles die wordt aangedreven door een Gibson V8, haar debuut gaat maken.

Colin Kolles, voormalig manager van het Force India F1 team en het ter ziele gegane Hispania Racing Team, wil nog geen commentaar geven, terwijl voor een andere senior medewerker de afwijzing als een verrassing komt. De medewerker wijst er al op dat het bedrijf al in 2018 haar toezegging deed tot de LMH-formule. De Amerikaanse website geeft ook aan de WEC-organisatie weigert commentaar te geven.

Met de naam Vanwall Vandervell LMH zou een legendarische naam op de WEC-grid verschijnen. Vanwall is een klassiek naam uit de vroege dagen van de Formule 1. In 1968 won oprichter Tony Vanderwall het eerste F1-constructeurskampioenschap met Stirling Moss en Tony Brooks, waarmee Ferrari verslagen wordt. Vanuit de Duitse Kamer van Koophandel blijkt dat het bedrijf PMC GmbH waaronder alle automotive activiteiten van ByKolles hangen, evenals de LMH-auto en de verwachtte straatvariant, de naam Vanwall als een van haar handelsmerken heeft.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS