Autosport NL • Renault Clio Cup

Clio Cup Benelux sluit tweede seizoen af op TT-circuit van Assen: Wie wordt vice-kampioen?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2015 07:41

ASSEN - De tweede keer dat de Clio Cup Benelux dit jaar het TT-circuit van Assen aandoet, gaat het om de afsluiting van het fraaie tweede seizoen sinds deze spannende merkencup nieuw leven werd ingeblazen. Tijdens de voorlaatste ronde op het circuit van Zolder werd Niels Langeveld gehuldigd als kampioen in de Clio 4-klasse; tijdens de Formido Finaleraces gaat het dus om de racewinst en wie de kampioen gaat worden in de Clio Cup Challenge (in de Clio 3).

Clio Cup Benelux

Langeveld was het hele seizoen dominant. De coureur uit Sassenheim boekte tot dusver in elf races liefst zeven overwinningen. Daarmee toonde hij zich een waardig opvolger van Sebastiaan Bleekemolen, de kampioen van vorig jaar. Romain de Geer de zeventienjarige Belg uit Luik won op Zolder het Belgisch kampioenschap. DeGeer kan komend weekend bovendien de titel winnen in de Clio Cup Challenge.

Hoewel Langeveld veruit de meeste zeges pakte, is de Clio Cup Benelux dit seizoen tot dusver goed geweest voor tal van spannende wedstrijden. De Zuid-Hollander kreeg de titel dan ook zeker niet cadeau. Met name de competitie van routiniers als Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot was dusdanig dat Langeveld in de meeste races flink moest knokken voor de overwinning.

De grote vraag is natuurlijk wie in Assen gaat winnen. Oud-Formule 1-coureur Michael Bleekemolen (de vader van Sebastiaan) stond in Zolder nog op het podium en Melvin de Groot heeft zich het hele seizoen al de plaaggeest getoond van Langeveld. Hoe dan ook, de Clio Cup Benelux staat altijd garant voor spannende races.

Tijdschema Finaleraces Assen:
Zaterdag 17 oktober
11.10-11.30 kwalificatie
16.40-17.10 Race 1

Zondag 18 oktober
11.50-12.20 Race 2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS