Formule 1

Christijan Albers ergert zich aan Red Bull: "Onwaarschijnlijk dat Mercedes' zo'n stap vooruit heeft gezet"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2020 10:49 • Print artikel

Max Verstappen wist op de Hungaroring een mooie tweede plaats te bemachtigen voor Red Bull Racing, maar het is lang geleden dat het team er zo 'middelmatig' uitzag. Volgens Christijan Albers moet Red Bull nu naar zichzelf kijken en niet met de vinger naar een motorleverancier wijzen.

Christijan Albers


"Het enige probleem dat ze zeker niet hebben is Max Verstappen", zegt de voormalige F1-coureur in de podcast van De Telegraaf. "Omdat hij, samen met Lewis Hamilton, de snelste coureur in het veld is." Volgens Albers betekent dat niet dat er een gebrek aan snelheid is en hij moet ook toegeven dat Red Bull vorig seizoen een goede ontwikkeling had, waarbij het Mercedes op een gegeven moment echt moeilijk kon maken.

Toch ergert ook Albers zich aan Red Bull. "Het enige wat ik echt niet leuk vind, is dat Red Bull altijd heel snel naar de motor wijst. Dat hebben we bij Renault gezien in voorgaande jaren, toen Renault nog helemaal niet zo'n slechte motor had. In de Formule 1 heb je altijd een motor die 20 tot 25 pk meer heeft."

"Aan de andere kant, Honda was erg goed vorig jaar en ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat Mercedes zo'n grote stap heeft gezet. Dus ik denk eerlijk gezegd dat Red Bull Racing naar de auto moet gaan kijken en vooral naar de efficiŽntie van de auto. Dat wil zeggen, de combinatie van weerstand en downforce die een auto genereert."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS