Formule 1

Christian Horner wil zijn handen er niet aan branden: "Line-up met Hamilton en Vettel gaat Mercedes hoofdpijn bezorgen"

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 07:02 • Print artikel

De toekomst van Sebastian Vettel blijft een hot topic in de Formule 1. De 32-jarige Duitser vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ferrari en het is de vraag wat hij in 2021 gaat doen. Wellicht stopt de viervoudig wereldkampioen wel, maar een toekomst bij Mercedes als teamgenoot van Lewis Hamilton ligt ook binnen de mogelijkheden. Concurrent Christian Horner zou er zijn handen niet aan branden om twee topcoureurs binnen één team aan te stellen.

Sebastian Vettel


Volgens Horner heeft zijn voormalig coureur diverse opties. "Sebastian denkt altijd lang over belangrijke zaken na", zegt de teambaas van Max Verstappen in gesprek met David Coulthard in F1 Unscripted. "Ik twijfel er niet aan dat hij lang over zijn toekomst gaat nadenken."

"Maar wat hij in zijn carrière heeft bereikt, is fenomenaal. Als er aan het einde van dit seizoen geen competitief stoeltje vrij is, zou hij zo maar kunnen stoppen. Maar een jaartje rust en dan terugkeren zou ook nog kunnen. Hij heeft jonge kinderen en is zelf ook nog maar begin 30 en nog steeds enorm snel."

Horner gaat ook in op de mogelijkheid dat Vettel wel eens naar Mercedes zou kunnen gaan. "Het zal Mercedes aardig wat hoofdpijn bezorgen als ze Lewis en Sebastian samen in een team zetten. Voor ons wordt het fantastisch om naar te kijken en getuige te zijn van zo'n line-up. Vanuit het oogpunt van het team komt er enorm veel op je af."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS