Formule 1

Christian Horner reageert op 'irritatie' bij Verstappen-Gianpiero Lambiase-radio onthuld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2024 19:02

Christian Horner heeft suggesties weerlegd dat Max Verstappen ge´rriteerd was door Gianpiero Lambiase en zijn behoefte om instructies te herhalen tijdens de GP van Spanje.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Verstappen startte zondag als tweede op de grid en moest hard werken voor zijn zevende overwinning van dit seizoen, want hij werd uitgedaagd door George Russell en daarna Lando Norris.

De McLaren-coureur vormde een echte bedreiging toen hij, drie ronden na Verstappen voor zijn tweede stop van de dag, weer naar buiten kwam op versere banden en de jacht begon.

Verstappen kreeg van Lambiase te horen dat hij 'nu tot het einde moest pushen', omdat Norris 'geen banden spaarde' en kreeg later nog extra instructies.

GP: En strat 10 als je kunt, strat 10.
Max: Strat wat?
GP: 10.
Max: 10 of 2? Ik begrijp het niet.
GP: Een nul. EÚn nul.

Maar terwijl Verstappen in de woordenwisseling ge´rriteerd overkwam, maakte Horner korte metten met suggesties dat het gericht was op 'GP'. "De radio was niet geweldig dit weekend, we hadden wat problemen", zei hij. "Je kon aan zijn stem horen dat hij aan het pushen was, hij reed voluit."

"De jongens gingen voluit en omdat we de GPS-gegevens krijgen, zoals alle teams van de andere auto's, konden we zien dat Lando geen banden spaarde in bocht drie en negen en de laatste twee bochten. Vervolgens kreeg Max de informatie om te zeggen 'je kunt gaan pushen'. Hij heeft zoveel capaciteit in zijn rijstijl, hij weet hoe lang zijn stint moet zijn en hij weet wat hij uit de banden moet halen.ö

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS