Karting • Rotax Euro

Christiaan de Kleijn geeft visitekaartje af: winst in BNL Kick-Off en ticket voor Le Mans: "De snelheid zit er goed in"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2020 10:01 • Print artikel

GENK – En zo paste de uitslag van de seizoensopener bij de vorm die karter Christiaan de Kleijn in de winter in de voorbereiding al had laten zien: de vijftienjarige snelheidsduivel uit Bosch en Duin won zondag op het circuit van Genk de BNL Kick-Off in de Rotax Max Junioren-klasse op zijn CRG. Die overwinning was goed voor een felbegeerd ticket voor deelname aan de Rotax Max International Final in Le Mans.

Christiaan de Kleijn

Hoewel hij afgelopen weekeinde erg succesvol was, was Christiaan toch een beetje teleurgesteld na afloop van de finale. Hij was in de regen, nota bene zijn specialiteit, als derde geëindigd en dat was minder dan waarop hij had gehoopt. Juist op het circuit van Genk had hij al eerder bewezen erg snel te zijn in de regen.

“Ik raakte in het begin de kart van iemand. Hij remde vroeg en dat had ik niet verwacht”, zei Christiaan. “Mijn bumper raakte mijn los. Die sleepte over de grond en daardoor had ik geen grip meer. Ik ben blijven pushen, derde was het maximaal haalbare.

Even leek het erop dat hij de tweede finale helemaal niet zou finishen. Tijdens de formatieronde haperde de kart. Ik denk dat de bougie was vet geslagen. Maar uiteindelijk deed hij het gelukkig weer.”

Dat hij snel was, had Christiaan, uitkomend voor het topteam van CRG Holland, eerder in de heats al dubbel en dwars bewezen. Daarin was hij steevast voorin te vinden. Dat bleek dan ook uit zijn sublieme rondetijden. “Het ging goed op een droge baan. Ik reed tijdens de heats zowel de snelste tijd als de tweede tijd.”

Christiaan de Kleijn

Wat vooral telde in Genk, was dat Christiaan had bewezen in beide situaties snel te zijn. Dat schept verwachtingen voor het Nederlands kampioenschap, dat voor hem dit seizoen de belangrijkste competitie is.

Voor Christiaan was de BNL Kick-off in ieder geval een uitstekende opwarmer voor de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap. “Dit was een mooie wedstrijd om erin te komen dit seizoen. De snelheid zit er goed in en het gevoel is goed. Toch ook wel mooi om hier toch nog gewonnen te hebben natuurlijk. En ik heb een ticket voor de International Final in Le Mans. Daar ben ik heel blij mee!”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyrecenter Verkade Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM Afvalcontainers
Van der Fluit-Jan Nefkens Assurantiën
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS