Formule 1

Charles Leclerc verrast: "Eigenlijk was onze snelheid niet goed genoeg voor P2"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2020 17:38 • Print artikel

Ferrari kreeg na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk bakken met kritiek over zich heen, maar een dag later sloeg Charles Leclerc al terug door de tweede plaats voor zich op te eisen. De Monegask profiteerde van het uitvallen van Max Verstappen en de tijdstraf voor Lewis Hamilton. "Ik had dit zeker niet verwacht", zo was de eerste reactie van Leclerc kort na de race bij Jenson Button.

Charles Leclerc


"Het is een grote verrassing, maar wel een fijne", aldus Leclerc. "Ik denk dat we vandaag alles perfect hebben gedaan. Natuurlijk hadden we wat geluk met de straf voor Hamilton en enkele crashes, maar dat hoort bij racen. Dit was het doel om goed te beginnen, ook al was onze snelheid eigenlijk niet goed genoeg voor de tweede plaats."

"We hebben nog veel werk te verzetten", weet ook Leclerc. "Maar dit is wel een fijn resultaat. Alles is nog mogelijk, dus we moeten mentaal sterk zijn en hard blijven werken. We komen terug, maar dat gaat wel even duren."

Leclerc vocht duels uit met Lando Norris en Sergio Perez en dat was nieuw voor de Ferrari-coureur. "Ik wilde agressief rijden en ben er voor blijven vechten. Het was zwaar, maar ik heb er wel van genoten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS