Formule 1

Charles Leclerc boos op Carlos Sainz: “Doe je niet bij mij”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 19:22

Charles Leclerc is boos op de ‘gevaarlijke actie’ van zijn teamgenoot Carlos Sainz. In de Grand Prix van Spanje kwamen de twee Ferrari-coureurs elkaar tegen in de eerste bocht van het Circuit Barcelona-Catalunya. Leclerc uit zich buitengewoon kritisch over de Spaanse thuisheld.

null
Sainz en Leclerc in betere tijden

"We hadden een duidelijke strategie aan het begin van de race. We zouden allebei banden sparen om later aan te vallen. Carlos deed dat duidelijk niet in bocht 14 en had natuurlijk de kans om me in te halen in bocht 1. Dat is een beetje jammer, want we verloren allebei tijd”, begint de Monegask gefrustreerd in gesprek met Autosport.

“Ik beschadigde mijn voorvleugel, omdat Carlos niet zag dat ik aan de binnenkant zat. Dat maakte onze race een stuk lastiger en ik snap niet waarom hij dat deed. Voorafgaand aan de race was duidelijk was aangegeven dat we in dit deel van de race moesten sparen", gaat hij verder. "Maar ik snap ook dat het zijn thuisrace is en dat dit belangrijk voor hem is. Ik denk dus dat hij iets spectaculairs wilde doen, maar hij had dat niet bij moeten doen, denk ik."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS